in

Vrouw biedt onderdak aan bijna honderd zwerfhonden tijdens orkaan Dorian

Een vrouw uit de Bahama’s heeft onderdak geboden aan 97 honden, zodat de viervoeters veilig zouden zijn tijdens de razende orkaan Dorian.

Op de Bahama’s zijn minimaal vijf mensen overleden door de orkaan Dorian en is de schade gigantisch. De orkaan is van categorie 5 (de hoogste categorie) en brengt verwoestende regen en wind met zich mee.

De beelden zijn huiveringwekkend en de premier van de Bahama’s sprak van een “een tragedie van historische proporties”, aldus The Guardian.

Tijdens deze beangstigende tijden zorgde Chella Phillips, uit de hoofdstad Nassau, ervoor dat 97 honden veilig zouden zijn voor de verwoestende orkaan. Ze nam de honden allemaal mee naar huis.

LEES OOK!
Vliegende schildpad vliegt in de voorruit van een auto terwijl deze over de snelweg reed

Afgelopen zondag deelde Chella beelden van alle honden in haar woning, waarvan 79 in haar slaapkamer. “Sinds gisterenavond is het een gekkenhuis, poep en pis non stop, maar in ieder geval respecteren ze mijn bed en niemand heeft het lef gehad om erin te springen,” schreef Chella.

“Elk eiland heeft een overvloed aan zwerfhonden en mijn hart is gebroken voor degene die geen plek hebben om te schuilen voor een categorie 5 monster,” voegde ze daaraan toe.

Haar post ging snel viraal, met duizenden mensen die hun steun betogen en het bericht deelden.

Gisteren postte Chella een update: een gedeelte van de schuilplaats is overstroomd, zelfs met drie pompen konden ze de regenval niet buitenshuis houden. Gelukkig is iedereen oké. Er is inmiddels helemaal geen elektriciteit meer.

LEES OOK!
Hond vastgebonden aan paal en in brandende zon achtergelaten

Chella doet haar uiterste best om de doodsbange honden gerust te stellen. Er is een fondsenwerving opgezet om Chella en haar honden te helpen. Het is ook mogelijk te doneren bij deze instanties, die mensen helpen die door de verschrikkelijke orkaan zijn getroffen.

We hopen dat de orkaan zo snel mogelijk voorbij is en dat er geen verdere slachtoffers vallen, mens of dier. Wat Chella doet, verdient ontzettend veel respect! Deel dit bericht verder zodat meer mensen hiervan op de hoogte zijn!

Denemarken koopt laatste vier circusolifanten om ze met pensioen te laten gaan

Doutzen Kroes is woedend: ‘Mensen zijn gek geworden!’