in

Marcelle (23) bezoekt sportschool en is daarna verlamd tot aan nek

Een jonge studente rechten uit Brazilië heeft verteld hoe ze op haar 21 opnieuw moest leren lopen. Tijdens het fitnessen viel ze op haar hoofd en van het ene moment op het andere was ze plots verlamd tot aan haar nek.

Marcelle Mancuso (23) aan het fitnessen toen ze tijdens een omgekeerde sit-up plots op de grond terechtkwam. “Het was die dag een heel gewone training”, herinnert ze zich. “Ik deed een omgekeerde sit-up en lag dus ondersteboven. Ik hing aan het toestel vast met een riem, maar die riem begaf het. Mijn persoonlijke trainer kon me niet blijven vasthouden en ik viel met de achterkant van mijn hoofd op de grond. Een seconde later was ik alle beweging in mijn lichaam kwijt.”

Mancuso had bij haar val een wervel gebroken en raakte verlamd van haar voeten tot haar nek. Dokters plaatsten een titanium plaat tegen haar ruggenwervel en waarschuwden haar dat haar ledematen mogelijk voor altijd verlamd zouden blijven. “De diagnose was tetraplegie: je armen en benen niet meer kunnen bewegen. De dokters wisten niet of ik ooit nog zou kunnen lopen, of dat ik mijn leven lang in bed zou moeten blijven.”

Lees ook  Last van hangende oogleden? Geen probleem, je kan ze op een natuurlijke wijze een lift geven!

Maar Mancuso gaf zich niet gewonnen. “Ik was bang, maar mijn hoop was altijd groter. Ik dankte God omdat ik nog leefde. Mijn ouders waren zo bang dat ze mij zouden verliezen, maar ik ben altijd vastberaden gebleven.”

Na maandenlange fysiotherapie kreeg Mancuso langzaam maar zeker beweging in haar verlamde lichaam. “Ik deed elke dag mijn uiterste best tijdens de therapie. Ik dacht: als mijn beweging niet terugkomt, zal het niet mijn fout zijn, maar gewoon het lot. Ik wilde vechten tot de laatste minuut. Toen kwam langzaam maar zeker de beweging terug.”

Lees ook  Schitterende video toont waarom zwangere buiken de mooiste buiken zijn

Mancuso herstelde helemaal en gaat nu opnieuw naar de fitness. Daar is ze actiever dan ooit. “Soms voelt het alsof ik ontwaakt ben uit een nachtmerrie”, klinkt het. “Ik heb weer een normaal leven en daar dank ik God elke dag nog voor.

Ik heb geleerd om de kleine dingen van het leven te appreciëren. Uit bed komen, bijvoorbeeld. Of mijn tanden kunnen poetsen zonder hulp van anderen. Ik wil anderen inspireren en helpen die ook door een moeilijke periode moeten. Zolang je leeft, heb je een kans. Het leven kan op zoveel manieren ongelooflijk zijn. Het hangt gewoon van onszelf af, en van de liefde die we met ons meedragen. ”

Tony kreeg een bericht van een onbekend nummer. Zijn antwoord zou zijn leven op zijn kop zetten

Dit is wat er gebeurt als je twee mishandelde pitbulls in een ruimte bij elkaar zet