in

Vrouw bewaart babylijkje vijf jaar lang in stationskluis

De politie in Tokio heeft een 49-jarige vrouw aangehouden die het lijkje van haar doodgeboren baby jarenlang in een kluis op het station verstopt hield.

De vrouw gaf zichzelf deze week aan bij de politie en zei dat zij ‘vier of vijf jaar geleden’ het lijkje in het kluisje had gedaan. Al die jaren betaalde zij geld voor het kluisje, dat omgerekend ruim anderhalve euro per dag kostte.

Lees ook  Twee jongens zwaar toegetakeld – dader bleef op hem inslaan toen hij al op de grond lag.

Paniek

“Ik raakte in paniek toen mijn kindje dood bleek bij de geboorte. Ik bewaarde het lichaampje omdat ik het niet kwijt wilde”, zei ze bij haar arrestatie tegen de politie.

Het is nog niet duidelijk onder welke omstandigheden de vrouw haar kindje ter wereld bracht. Zo wordt momenteel onderzocht of haar familie ervan afwist.

Lees ook  Fietser krijgt per ongeluk trap in gezicht van politiepaard en belandt in ziekenhuis

Overweldigend verdriet

Volgens experts kan het krijgen van een doodgeboren baby bij de moeder zware depressies veroorzaken en een normaal leven in de weg staan.

“Niemand verwacht de dood bij het krijgen van een kind. Het is duidelijk dat de vrouw leed aan een overweldigend verdriet en dat dit een traumatische gebeurtenis voor haar was”, zegt een geboorteconsulent tegen de BBC.

Familiedrama in Amsterdam! 4 doden in huis waaronder een vijfjarig meisje!

“Papa, help, ik kan niet meer ademen”: meisje (15) sterft na allergische reactie op vliegtuig