in

Vrouw (48) ontwaakt uit coma en ontdekt dat man en dochter dood zijn

De 48-jarige Lisa Dallow is twee maanden na de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland ontwaakt uit haar coma.

De vrouw kwam er vervolgens achter dat haar man en haar dochter de ramp niet overleefd hebben.

Dallow is opgenomen in The Alfred Hospital in Melbourne. Zestig procent van haar lichaam is ernstig verbrand. Haar man, de 53-jarige Gavin, en haar dochter, de 15-jarige Zoe Hosking, kwamen in december op White Island om.

Ze kon het niet geloven’
„Het duurde even voordat ze zich realiseerde wat er gebeurd was en vervolgens bleef ze maar herhalen dat ze niet kon geloven dat ze er niet meer waren”, zo laat een woordvoerder van de familie aan de Adelaide Now weten.

Lees ook  Man gooit zwangere kat van brug af

Zelf kan de vrouw zich slechts enkele flarden van de dag herinneren. „Ze weet nog dat de uitbarsting kwam en dat ze iedereen zei te gaan rennen.

Ook herinnert ze zich nog dat er stenen op haar rug vielen.” De laatste herinnering van de vrouw is dat ze zich afvroeg wanneer reddingswerkers zouden arriveren. Daarna raakte ze in coma.

Haar man werd vorige maand begraven. Een herdenkingsdienst voor haar dochter Zoe werd uitgesteld, de familie hoopt nu dat Dallow die wel kan bijwonen. Het lichaam van het meisje werd enkele dagen na de uitbarsting gevonden, Gavin overleed in een helikopter nadat hij van het eiland gehaald was.

Lees ook  Juultje Tieleman krijgt bijnaam ‘Tieteman’ vanwege deze foto!

Herstel
Nu Dallow ontwaakt is, moet ze zo’n zes maanden herstellen. „Aan de achterkant is ze van boven tot onder verbrand. Het enige dat niet is aangetast, is haar gezicht.”

21 mensen kwamen om het leven als gevolg van de vulkaanuitbarsting, 26 anderen raakten ernstig gewond.

’Leontine zag Marco vreemdgaan met secretaresse’

Corona of niet; vleermuis blijft populaire maaltijd