in

Vrouw (39) heeft 44 kinderen door zeldzame aandoening

Mariam Nabatanzi kreeg een tweeling, toen ze op 12-jarige leeftijd was uitgehuwelijkt. Daarna volgden nog vijf tweelingen, vier drielingen, en vijf vierlingen.

Drie jaar geleden werd de 39-jarige Oegandese vrouw door haar man verlaten. Nu moet ze alleen voor de overlevende 38 kinderen zorgen.

Het was de meest recente teleurstelling in een leven vol tragedies voor Mariam, die samen met haar kinderen in vier krappe huisjes woont.

Nadat haar eerste tweeling was geboren ging Mariam naar een dokter, volgens The Daily Mail, die haar vertelde dat ze ongewoon grote eierstokken had. De man adviseerde haar dat anticonceptiemiddelen, zoals de pil, gezondheidsproblemen konden veroorzaken. Dus bleven de kinderen komen.

In Oeganda is het gemiddelde 5,6 kinderen per vrouw, volgens The World Bank. Maar zelfs voor dat land is 44 kinderen een extreem aantal.

Lees ook  Yara raakte zwanger maar wist niet of het van haar lover óf zijn beste vriend was

Er waren complicaties met haar laatste zwangerschap, tweeënhalf jaar geleden. Het was haar zesde tweeling, maar een baby redde het niet, haar zesde kindje die het niet overleefde.

Mariam lijdt aan hyperovulatie, wat betekent dat er per cyclus meerdere eitjes vrijkomen.

De vrouw pakt alles aan wat ze maar kan om geld te verdienen, knippen, oud ijzer verzamelen, lokale gin brouwen. Het geld gaat naar voedsel, medische onkosten, kleding en school.

Van jongs af aan heeft Mariam een moeilijk leven gehad. Haar moeder verliet het gezin, drie dagen na haar geboorte. Zo bleven haar vader en vijf oudere broers en zussen over.

Lees ook  Kinderarts opereert zonder toestemming van familie – dan wordt de dochter wakker en wat ze zien is hartverscheurend

Nadat haar vader hertrouwde, vergiftigde haar stiefmoeder haar broers en zussen. Ze overleden allemaal. Mariam ontsnapte omdat ze op een familiebezoek was, vertelde ze aldus The Daily Mail. Ze was pas zeven jaar oud toen het gebeurde.

Het is niet makkelijk om een huishouden te organiseren met zoveel kinderen. De oudere kinderen helpen met de jongere kinderen. Daarnaast draagt iedereen zijn steentje bij met alle klusjes. Op één dag kan er wel 25 kilo maismeel doorheen gaan.

Nadat ze zelf zo’n moeilijke jeugd heeft gehad, is het Mariams grootste wens dat haar kinderen gelukkig zijn. Er is een doneeractie opgezet om haar te helpen met de kosten voor het onderhoud van alle kinderen.

Niemand begrijpt waarom man plastic pijp in aarde plaatst, weken later is het resultaat absoluut ongelooflijk

Moeder woedend over 25 bijtwonden bij dochter: ‘Kinderopvang deed niets’