in

Vrouw (36) doet DNA-test maar de resultaten wijzen iets héél anders uit dan verwacht

Toen de Amerikaanse Kelli Rowlette (36) uit Washington de resultaten van haar DNA-test terugkreeg, schrok ze behoorlijk. Zo bleek haar vader niet haar biologische vader te zijn, maar kwam ze ook nog voor een andere verrassing te staan.

Ze dacht dan ook in eerste instantie dat er een fout was gemaakt, maar niets bleek minder waar.

Speciale techniek
Kelli had geen idee dat vader Howard Fowler en moeder Sally Ahsby ooit een vruchtbaarheidskliniek hadden bezocht. Op aanraden van de dokter probeerden haar ouders naast in-vitrofertilisatie ook nog een andere techniek genaamd reageerbuisbevruchting. Dokter Mortimer vertelde het stel dat de geïnsemineerde sperma voor 85 procent zou bestaan uit sperma van Howard en 15 procent uit sperma van een onbekende donor.

Lees ook  Hij stond op het punt om te scheiden en had de moed volledig opgegeven, totdat 1 eenvoudige vraag alles veranderde

Databank
Het stel ging akkoord, maar wilden wel als spermadonor iemand van universitair niveau en 1,80 meter lang. Dit wilden zij omdat Howard ook deze uiterlijke kenmerken heeft. Dokter Mortimer vertelde dat hij middels een databank de geschikte donor voor hen zou vinden.

De werkelijkheid
Het sperma wat gebruikt werd bleek alleen niet van een onbekende te zijn, maar van dokter Mortimer zelf. Het is onbekend bij hoeveel andere patiënten hij dit heeft gedaan.

Lees ook  Jan de Hoop moet radio verlaten vanwege ‘noodsituatie thuis’

Verhuizen
“Mortimer geeft toe dat hij zijn eigen sperma gebruikte in de vruchtbaarheidskliniek. Als hij het koppel op de hoogte had gebracht dat hij zijn eigen sperma zou gebruiken, hadden ze nooit hun akkoord gegeven.” Kelli, Sally en Howard hebben inmiddels een klacht ingediend tegen de gepensioneerde dokter Mortimer en de kliniek.

Ouders kunnen 3-jarige nergens vinden. Plotseling dringt het door dat hij niet de enige is die ontbreekt.

Vader geeft zijn 17-jarige zoon bij de politie aan nadat hij op zijn telefoon naaktfoto’s van een peuter had aangetroffen.