in

Vrouw (29) loopt risico te overlijden door obesitas – ze verandert haar levensstijl en valt 104 kg af

Op 29-jarige leeftijd woog Heather Eordanis Oset 161 kg en leed ze aan slaapapneu en prediabetes. Nadat ze ernstige borstpijn kreeg, nam ze de beslissing haar levensstijl compleet te veranderen. In anderhalf jaar verloor ze 104 kg.

Heather Eordanis Oset (29) heeft vanaf jonge leeftijd problemen met haar gewicht gehad. Op de website Love What Matters vertelde Heather dat ze altijd een problematische relatie met eten had.

Heather’s vader mishandelde haar en iedere keer als er iets ergs gebeurde, nam Heather haar toevlucht tot eten.

“Ik denk dat het in mijn gedachten een manier was om te vechten, omdat ik dat fysiek niet kon. Ik heb het aan niemand verteld. Ik schaamde me, dus ik verborg mijn gevoelens en bleef het door de jaren heen doen.”

Toen Heather begon te werken als kapster, werden haar eetgewoonten erger. Thuis koken deed ze niet, ze gaf de voorkeur aan het XL-menu van McDonald’s. De vrouw at alleen fastfood, maar uiteindelijk begon haar slechte eetgewoonten haar ziek te maken.

Op een dag, tijdens werk, voelde Heather een hevige borstpijn en haastte ze zich naar het ziekenhuis. Dit was een “angstaanjagend” alarmsignaal, waardoor ze begreep dat ze haar levensstijl moest veranderen.

“Ik voelde me alsof ik het dieptepunt had bereikt, ik bleef maar herhalen: ‘Oh God, ik zal sterven’ en ‘Ik ben te jong om te sterven,’” schreef ze op de pagina van Love What Matters.

Artsen konden niet met zekerheid zeggen wat de borstpijn veroorzaakte, maar dachten dat het te maken had met een hormonale disbalans, veroorzaakt door haar overgewicht. Op dat moment woog Heather 161 kg en leed aan prediabetes en slaapapneu.

Onmiddellijk na het ziekenhuisbezoek wendde Heather zich tot een dokter om te mogelijkheden voor een maagverkleining te bestuderen. Begin 2017 werd Heather geopereerd.

Na anderhalf jaar was Heather maar liefst 104 kg afgevallen! Ze heeft geen prediabetes of slaapapneu meer en hoopt op een dag een gezin te stichten.

“Ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren, ze moeten weten dat ze niet alleen zijn! Het onmogelijke is mogelijk, ook al kost het veel tijd.”

Hoewel ze tegenwoordig wordt verteld dat ze nu “te dun” is, laat Heather zich niet beïnvloeden door wat andere mensen denken. Haar verhaal laat ons zien dat verandering mogelijk is, met doorzettingsvermogen en discipline!

Tiener wil zich bij universiteit inschrijven – ontdekt dan dat hij 12 jaar geleden is ontvoerd

Man in rolstoel aangereden in Den Bosch, automobilist rijdt door