in

Voorkom Slagaderverkalking! Reinig je slagaderen door deze TIPS te volgen!

Slagaderverkalking of aderverkalking is een langzaam proces in de bloedvaatwand, dat ervoor zorgt dat de slagaders steeds nauwer worden. Uiteindelijk kan slagaderverkalking leiden tot een hart- of herseninfarct. Het aantal mensen dat jaarlijks overlijd aan slagaderverkalking neemt alsmaar toe. Gezondheidsdeskundigen maken zich dan ook ernstig zorgen, want slagaderverkalking is namelijk een aandoening die goed te voorkomen is en toch blijft het aantal mensen dat er last van heeft maar toenemen.

Iedereen krijgt te maken met slagaderverkalking: ophopingen van vet en lichaamscellen in de bloedvaatwand. In de loop der jaren ontstaan er in de slagaders zogenaamde plaques. Die zorgen voor vernauwingen in de bloedvaten. Later wordt er vaak ook kalk in de plaques afgezet. Daar komt de naam slagaderverkalking vandaan.

Een verstopping van de slagaderen kan gepaard gaan met auto-immuunproblemen, infecties, onverenigbaarheid van voedsel en tal van andere problemen die de ziekte kunnen verergeren. Het goede nieuws is dat atherosclerose in de meeste gevallen omkeerbaar is en dat je dus door de juiste stappen te volgen op de lange termijn van een goede levenskwaliteit kunt genieten.

Lees ook  Lang wist niemand wat de Hollywoodster in het geheim deed. Maar na zijn dood kwam het geleidelijk aan het licht.

Hoewel mensen die last hebben van verstopte aderen regelmatig op controle zouden moeten bij de dokter, bestaan er ook een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen de aderen weer schoon te maken. Deze voedingsmiddelen versterken tegelijkertijd het immuunsysteem, waardoor je lichaam beschermd wordt tegen andere ziektes die het probleem alleen maar erger kunnen maken.

Knoflook
Knoflook is ongetwijfeld het beste voedingsmiddel om de aderen schoon te maken en gehaltes slecht cholesterol te verlagen. Door regelmatig knoflook te consumeren zullen gehaltes goed cholesterol stijgen en zullen de gehaltes slecht cholesterol in je bloedbaan dalen.

Haver
Uit een studie gepubliceerd door de onderzoekers van de Tufts Universiteit in Boston (VS) blijkt dat havermout ervoor kan zorgen dat cholesterol minder aan de slagaderenwanden zal kleven. Hierdoor kan havermout dus de kans op hartziekte verkleinen.

Lees ook  Schietpartij in Utrecht - Meerdere gewonden mogelijk ook doden!

Granaatappelsap
Granaatappelsap bevat per portie meer antioxidanten dan elk ander natuurlijk sap. Hierdoor is granaatappel een essentieel onderdeel in de strijd tegen vrije radicalen. Daarnaast kan granaatappel ook vetafzetting in de aderen verminderen, waardoor het ernstige problemen in de toekomst, zoals atherosclerose, kan helpen voorkomen.

Vis
Vissoorten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren zijn geweldig om de gezondheid van je slagaderen te verbeteren. Deze vissoorten zorgen er namelijk voor dat vet dat zich heeft opgehoopt in de aderen doorgespoeld wordt, waardoor ernstigere hartproblemen kunnen worden voorkomen.

Spinazie
Deze groene bladgroente is erg populair vanwege de vele gezondheidsvoordelen die hij biedt: spinazie geeft energie, bevat weinig calorieën en kan gemakkelijk worden opgenomen in bijna alle soorten diëten. Daarnaast bevat spinazie grote hoeveelheden vitamine A en C, die voorkomen dat slecht cholesterol aan de slagaderwanden blijft kleven en daardoor de kans op atherosclerose verkleinen.

DEEL deze lijst met je vrienden en familie om ze te waarschuwen!

Man stuit op jankende Rottweiler, maar wat hebben ze met zijn NEUS GEDAAN?

PUPPY BANG Door ANGST: Hou nog even vol maatje! We zijn snel bij je!