in

Voor ontucht veroordeelde huisarts (39) overlijdt in gevangenis

Een huisarts uit Leiden die eerder dit jaar werd veroordeeld tot ruim vijf jaar cel wegens ontucht, is afgelopen vrijdag overleden in de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

Volgens het Leidsch Dagblad pleegde de man, Maarten B., in de gevangenis zelfm*ord. Dat wordt beweerd op basis van anonieme bronnen. Het OM kan de doodsoorzaak van B. niet bevestigen.

De man werd in januari veroordeeld tot 5,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens ontucht. Hij zou onder meer zijn dochtertje vanaf haar tweede jaar hebben misbruikt, en enkele van haar vriendinnetjes.

Ook maakte hij heimelijk tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in de behandelkamer en pleegde hij ontuchtige handelingen met zeven minderjarige patiëntes. Daarnaast was hij in het bezit van kinderporno. Naast zijn straf heeft hij ook een beroepsverbod opgelegd gekregen van vijf jaar, die in zou gaan na het uitzitten van de straf.

Ontkend
De huisarts ontkende tijdens de zittingen de beschuldigingen of claimde dat hij zich er niets van kon herinneren. Hij gaf wel toe dat hij heimelijk filmpjes maakte in de huisartspraktijken, onder meer in Amstelveen en Leiden. Hij ontkende daarbij stellig dat er een s*ksuele bedoeling achter zijn handelen zat en sprak van een ‘kronkel om dingen te doen die niet mogen’. Het OM vermoedde bij B. een ped*fiele stoornis.

De zaak ging rollen toen een van de vriendinnetjes van zijn dochtertje haar ouders waarschuwde. Daarna vond de politie de ‘doktersfilmpjes’.

De huisarts is tegen zijn veroordeling in beroep gegaan. Het hoger beroep stond gepland voor aanstaande donderdag.

Ruim 900.000 kijkers zien Eva Jinek haar tranen wegslikken

Man doodde zijn vrouw en kwam om het leven bij zelf veroorzaakte explosie