in

Voel je je duizelig? Artsen delen een eenvoudige en effectieve manier om binnen enkele seconden van dat gevoel af te komen

Iedereen die wel eens last heeft van duizeligheid weet hoe verlammend dit kan zijn. Het kan zelfs voorkomen wanneer je je helemaal niet beweegt. Het wordt veroorzaakt door verschillende onderliggende problemen in het oor of de hersenen. Miljoenen mensen hebben er wel eens mee te maken, maar een dokter heeft een snelle en efficiënte methode gevonden om er mee af te rekenen.

Dr. Carol Foster heeft een methode ontwikkeld tegen duizeligheid. Sinds ze deze methode op YouTube uitlegde, werd de video meer dan 2,5 miljoen keer bekeken.

Lees ook  Schoonvader trouwt met zijn ex-schoondochter: “Ze was dertien jaar getrouwd met mijn zoon”

Ze doopte haar methode het “halve duikel manoeuvre” en miljoenen mensen werden er mee geholpen.

Eerst moet je je hoofd naar het plafond tillen. Dan doe je je hoofd terug naar beneden, alsof je een duik neemt. In die positie kijk je naar je linkerelleboog. Wacht tot de duizeligheid verdwijnt en til je hoofd dan terug op. Als de duizeligheid terug de kop opsteekt, ga dan snel terug zitten.

Deze oplossing veranderde het leven van heel wat mensen die aan duizeligheid lijden.

Voor Sue Rickers was haar duizeligheid zo verlammend dat ze alleen maar kon gaan zitten en wachten tot het voorbij was.

Lees ook  Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

“Ik kon niet rijden, niet wandelen. Ik moest tegen de muur leunen”, herinnert Rickers zich. “Het was echt beangstigend.”

Gelukkig stootte ze op deze video en probeerde het eens. “Het werkte”, zei ze. “Het werkte al van de eerste keer.”

Als je zelf last hebt van duizeligheid, of iemand kent die hieraan lijdt, moet je de onderstaande video zeker bekijken. DEEL deze tip met iedereen die je kent!

Grappig verhaal: 70-jarige plaatst single advertentie in de krant

Dit is wat je absoluut moet checken als je een fles water koopt