in

Vierjarig zusje doneert beenmerg om leven van baby broertje te redden

Moeder Kayla Land was dolgelukkig toen ze beviel van Colton, haar derde kindje, en eerste zoontje, op 24 juni van dit jaar.

Maar slechts een week later kregen ze verschrikkelijk nieuws: er werd severe combined immunodeficiency (SCID) bij de kleine Colton gediagnosticeerd. Dit is een zeldzame en mogelijk fatale ziekte.

Hun hele wereld werd ondersteboven gerukt. Kayla is met werken gestopt om voor haar zoontje te zorgen.

SCID is een verzamelnaam voor erfelijke, aangeboren afwijkingen van het immuunsysteem. Dit betekent dat Colton heel erg vatbaar voor infecties is. Kayla haalde haar twee dochters van school, zodat ze geen infecties naar huis mee zouden brengen.

Toen werd het gezin verteld dat Colton een levensreddende stamceltransplantatie nodig zou hebben. Het gezin werd getest en het bleek dat zijn jongste zusje een match was.

  Babydolfijn overlijdt ‘tijdens optreden’ bij waterpark in Bulgarije

Kayla en haar man Daniel waren ontzettend blij, maar ook verontrust dat hun vierjarige dochter Khloe misschien niet begreep wat dit inhield.

“Mijn man en ik hoopten dat het onze oudste dochter was, omdat ze het begreep en zij degene wilde zijn die haar broertje hielp,” vertelde Kayla aan Good Morning America.

“Toen we erachter kwamen dat het Khloe was, was ze eerst erg opgewonden, waarna ze na zo’n 30 seconden angstig werd en ons vertelde hoe bang ze was.”

Maar al snel begreep het dappere meisje dat ze het leven van haar broertje zou redden!

De operatie heeft inmiddels plaatsgevonden en het gaat goed met beide kinderen. Colton hersteld, maar heeft nog een lange weg te gaan.

  Moeder uit Lekkerkerk doet emotionele oproep omdat zoontje gepest wordt om haarkleur

“Dokters vertelde ons dat ongeveer een jaar na de transplantatie hij als een normaal kind kan leven en in de modder spelen en bij andere kinderen zijn,” vertelde Kayla, aldus Ronproject.com.

Een GoFundMe campagne is opgezet om het gezin te helpen met de medische kosten. De laatste update is dat het heel goed met kleine Colton gaat en dat ze hopen dat hij op 20 december thuis mag komen!

Het is geweldig om te weten dat het goed gaat met het kleine vechtertje!

We zijn Khloe ontzettend dankbaar om zo lief en dapper te zijn voor haar broertje! Ze heeft zijn leven gered. We wensen het hele gezin, en de kleine meid in bijzonder, heel veel geluk en sterkte!

Loslopende kippen ingezet tegen hardrijders: ‘Het werkt goed’

Je gelooft nóóit wat de toekomstplannen van André Hazes en Bridget zijn!