in

Vier leraren op Limburgse basisschool besmet met corona

Vier leraren van basisschool De Veldhof in Eygelshoven zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Zij zijn in quarantaine gesteld, bevestigt de GGD Zuid Limburg donderdag na berichtgeving door 1Limburg.

De besmettingen werden ontdekt nadat het virus bij een van de docenten was geconstateerd. Uit bron- en contactonderzoek werd duidelijk dat er nog drie docenten de ziekte bij zich droegen, meldt hoofd infectieziektebestrijding Christian Hoebe van de GGD.

Lees ook  Agressieve groepsleider dwong meisjes naar bed te gaan met mannen vanuit instelling APELDOORN

Test en vragenlijst
Veertien personeelsleden van de school zijn woensdag getest. Donderdag en vrijdag volgt het overige personeel. Ook moeten zij een vragenlijst invullen. Vrijdag zit de GGD met de school om tafel. “Daarna bepalen we wat we maandag doen”, aldus Hoebe.

De ouders zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Ze zijn gevraagd om alert te zijn op klachten bij hun kinderen of hen zelf. Uit onderzoek naar de hygiëne op school bleek overigens dat de basisschool voldoende voorzorgsmaatregelen had genomen.

Lees ook  Schietpartij Utrecht: politie zoekt 37-jarige Gökman Tanis

Hoebe noemde het geen verrassing dat dit kon gebeuren. “Je zult de komende maanden her en der af en toe van dit soort besmettingen zien. Nu is het een school, straks wellicht een bedrijf.”

Dit briefje zal je overhalen om géén kinderen te willen later!

Irene Schouten zet haar lekkerste foto ooit online! Check hem hierrr: