in

Vier katten verdronken in Meppel, zoektocht naar kattenhater

De dierenambulance in Meppel zoekt naar een mogelijke kattenhater. De afgelopen weken zijn er namelijk vier verdronken katten gevonden in het water van het Meppeler Diep en de Hoogeveense Vaart.

“Het gaat om allemaal jonge katten, dat verbaast ons wel”, vertelt een medewerker dinsdag tegen Hart van Nederland.

De dierambulance maakt zich zorgen. “We zien hier steeds vaker katten verdwijnen, waarschijnlijk volgen er meer.” Alle verdronken katten kwamen uit het centrum van Meppel, de politie weet er inmiddels ook van.

Lees ook  Eva Jinek in het geheim getrouwd met deze man

Gebroken nek
Een van de katten bleek zelfs een gebroken nek te hebben. Dit was een signaal voor de dierenambulance dat het geen toeval meer kan zijn.

“Daar kun je niet meer van spreken. Het rare is dat katten normaal ver van het water af blijven. Onze alarmbellen rinkelen nu ook al een tijdje.”

Doordat alle verdronken katten een chip met een halsband hadden, konden de eigenaren worden opgespoord. Een van hen was France Holleman, het baasje van de verdronken kat Ivy.

Lees ook  Vrouw wordt hoofdchef, annuleert 850 kindhuwelijken en stuurt meisjes terug naar school

“Je kan mij niet vertellen dat dit toeval is, natuurlijk”, schrijft hij in een massaal gedeeld bericht op Facebook.

Volgens hem moet het gaan om “iemand met een waanzinnig zieke geest, een volslagen achterlijk persoon”. “Waarom doet iemand dit”, vraagt het baasje zich tot slot machteloos af.

Mensen die meer weten over de verdrinkingen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Patty Brard ontkent in alle toonaarden bizar ‘poep-gerucht’

Onthuld: waarom Famke Louise is verdwenen van social media