in

Verstandelijk beperkte vrouw: Taxichauffeur wilde mij niet thuisbrengen voordat ik hem had bevredigd

Als het aan justitie ligt, gaat taxichauffeur Rouin H. (33) tweeënhalf jaar de gevangenis in voor ver krachting van een van zijn passagiers. De vrouw met wie hij s*ks had is dan wel 38 jaar, maar heeft het verstandelijk vermogen van een kind van 4.

Het is een uur of zeven op een avond in februari als de 38-jarige vrouw opgehaald wordt bij de ASVZ-instelling waar zij woont. Iedere twee weken logeert ze een weekendje bij haar moeder in de Rotterdamse wijk Schiebroek. De rest van de tijd woont ze in de instelling. Ze heeft een meervoudige verstandelijke beperking. Wat praktische zaken betreft komt haar vermogen overeen met dat van een kind van 6, sociaal gezien met dat van een kind van 4.

Zoals gewoonlijk wordt ze opgehaald door een taxibusje van het Rotterdamse bedrijf Maasstad Vervoerservice. Achter het stuur zit Rouin H. uit Den Haag. Ze praten over s*ks. De vrouw vertelt over haar vriendje en wat ze met hem doet. Ze zinspeelt erop dat ze ook wel s*ksuele handelingen wil verrichten bij H. Uiteindelijk komt het ook zover.

Halverwege zou ze zijn gestopt en gezegd hebben dat ze naar huis en ‘naar mama’ wilde

Officier gelooft hier niks van
Althans, dit is het verhaal dat H. vanochtend in de Rotterdamse rechtbank vertelde. De officier van justitie gelooft hier niks van en gaat mee in het verhaal van het slachtoffer. Dat gaat namelijk heel anders. Haar verhaal is er een van angst en dwang. Volgens haar vroeg H. haar s*ksueel getinte dingen en zette hij uiteindelijk de bus langs de kant van de weg.

Lees ook  Lichaam dode baby aangetroffen op balkon in Schiedam!

In haar verklaring vertelt het slachtoffer dat H. door haar 0raal b*vrdigd wilde worden en dat hij haar niet thuis zou brengen voordat zij dat had gedaan. Ze zei dat dat niet kon omdat ze al bijna bij haar huis waren, maar volgens haar luisterde H. daar niet naar. Omdat ze bang voor hem was, deed ze het toch. Halverwege zou ze zijn gestopt en gezegd hebben dat ze naar huis en ‘naar mama’ wilde.

Verstandelijke beperking
Politieagenten die met het slachtoffer hebben gesproken, stellen dat aan de vrouw duidelijk te zien is dat ze een verstandelijke beperking heeft, door de manier waarop ze beweegt en praat. Toch zegt H. dat hij geen idee had dat er iets mis met haar was. Ook het feit dat hij haar ophaalde bij een instelling en het taxibedrijf voornamelijk speciaal vervoer doet, maakte niet dat er een belletje ging rinkelen.

H. verklaarde vandaag meermaals aan de rechter dat hij heel veel spijt heeft en het niet had moeten doen. Hij lag in scheiding met zijn vrouw en gebruikte mogelijk veel cannabis, wat er volgens zijn advocaat Siemen van der Eijk aan bij heeft gedragen dat hij de beslissing nam om s*ks met de vrouw te hebben. Volgens de advocaat is er echter geen sprake van ver krachting, omdat het volgens zijn cliënt geheel vrijwillig gebeurde.

Lees ook  Bestuurder had zo veel rotzooi in auto dat hij handrem niet kon zien en crashte.

Ze heeft nachtmer­ries en durft niet meer naar buiten. Als ze een taxibusje ziet, gaat ze hyperventi­le­ren
Moeder slachtoffer

Gevangenisstraf
Onzin, vindt het Openbaar Ministerie (OM). Des te meer omdat de verdachte tijdens de eerste twee verhoren überhaupt ontkende dat er iets was voorgevallen tussen hem en het slachtoffer. Pas ná dna-onderzoek kwam hij op de proppen met zijn lezing van de gebeurtenis. Naar eigen zeggen omdat hij in eerste instantie ‘in shock’ was. Het OM eist dan ook een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

De moeder van het slachtoffer verklaarde dat haar dochter overstuur thuiskwam en gelijk vertelde dat er iets mis was gegaan. Ze bibberde en was van slag. Ook nu heeft ze nog flinke klachten, stelde haar advocaat vanochtend. ,,Ze heeft nachtmerries en durft niet meer naar buiten. Als ze een taxibusje ziet, gaat ze hyperventileren. Het gaat op dit moment niet goed met haar.” Haar moeder heeft een auto gekocht, zodat ze haar voortaan zelf naar de instelling kan brengen.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Helene is dolgelukkig met haar twee kale Jannen – Elke dag is het wel raak!

Nederlandse gemeente ‘geschokt’ door s*ksfilmpje in gemeentehuis – De beelden