in

Verpleegster in shock wanneer ze beseft dat stervende patiënt haar vader is die ze al 41 jaar niet gezien had.

Wanda Rodriguez had geen herinneringen aan haar vader Victor Peraza. Ze was amper enkele maanden oud toen hij haar moeder en oudere zus in de steek liet en nooit meer iets van zich zou laten horen.

41 jaar later is ze nu verpleegster in het Calvary Hospital in de Bronx in New York. Toen ze op een dag een nieuwe patiënt, die aan kanker aan het sterven was, ging controleren had ze een ongelofelijk ontroerend moment wanneer ze plotseling oog in oog stond met haar lang verloren vader.

Wanda herkende de naam van haar vader toen ze een dokter hoorde praten over een oudere patiënt die zopas opgenomen was. Verbluft ging ze meteen naar zijn kamer en begon hem vragen te stellen.

“Ik stapte de kamer binnen en hij keek me aan en ik zag zijn ogen meteen oplichten, en op dat moment wist ik het gewoon”, zei ze.

“Ik wilde gewoon zeker zijn, dus vroeg ik hem of hij kinderen had. Hij antwoordde: ‘Ik heb een dochter genaamd Gina en een dochter genaamd Wanda.’”

Lees ook  Terminaal zieke 7-jarige, die bij zijn moeder begraven wilde worden, is overleden

Het moment dat ze hem haar naam hoorde zeggen, liep ze huilend naar buiten. Na enkele minuten besloot ze om zichzelf voor te stellen aan de man die ze haar hele leven gemist had.

“Nadat ik een beetje gekalmeerd was, kwam ik terug binnen en zei: ‘Hallo, ik ben Wanda, ik ben je dochter.’ Hij keek me strak aan en zei, ‘Ik weet het, ik weet dat je mijn dochter bent. Ik wist het van zodra je de kamer binnenkwam – ik zei, dat is mijn dochter Wanda!’”

Ze was nog maar een baby toen hij haar de laatste keer gezien had en het enige wat ze wist was dat hij groene ogen had. Niettemin heerste er een onmiskenbaar vertrouwd gevoel tussen de twee. “Aanvankelijk was het een erg bevreemdend moment”, zei Wanda.

Toen deed Wanda de bitterzoete realisatie dat de reünie waar ze zolang op gewacht had van korte duur zou zijn omwille van de ziekte van haar vader. “Ik koester gewoon elk moment met hem omdat ik weet dat hij niet veel tijd meer heeft”, zei ze. “Het is erg droevig dat we elkaar in deze omstandigheden moeten ontmoeten.”

Lees ook  Stervende vrouw neemt afscheid van haar papegaai: de reactie van de vogel zal je hart breken

Het hart van Victor is verwrongen van spijt. “Hij blijft me maar om vergiffenis smeken en zegt dat hij geen goede vader was”, zegt Wanda.

“En ik zeg hem dat het verleden het verleden is. Je kunt het verleden niet veranderen. Ik hou van je.”

Wanda heeft besloten om geen tijd te verliezen met het confronteren van haar vader omdat hij hen in de steek liet. In de plaats daarvan stelden Wanda en haar zus Gina hun eigen kinderen aan hun opa voor.

BEKIJK HIERONDER HET MAGISCHE MOMENT WAAROP WANDA HAAR VADER VOOR DE EERSTE KEER ONTMOET EN DEEL DIT ALS OOK JIJ DIT ZO ONTROEREND VOND!

Franse Vogezen was afleiding! Jos Brech wilde z.s.m naar Spanje!

Durf jij te kijken? Tag iemand die bang is voor spinnen!