in

Vermiste tachtiger dood teruggevonden in waterput

Lieven Kindt (80) die sinds vorige week vermist was, is vanmiddag omstreeks 16 uur dood teruggevonden in een waterput langs de Proosdijstraat.

Het was Marniek Kint die uiteindelijk de gruwelijke ontdekking deed langs de Proosdijstraat in Kortrijk. In die straat ligt het atelier van zijn fietsenzaak.

“Het atelier geeft uit op die parking”, vertelt Marniek. “Toen ik eens ging kijken vond ik plots de portefeuille van Lieven.

Hij kwam er geregeld om voeding in de bomen te hangen voor de vogels. Hij staat in de buurt ook bekend als de man die alle bloemen en planten water geeft.

Lees ook  Nepverpleger haalde eerder het nieuws met heldenacties

Toen ik op sociale media het opsporingsbericht zag van Lieven heb ik de politie verwittigd. Terwijl ik met hen aan de telefoon hing, zag ik plots Lieven liggen in het water.

Lieven was bekend in de buurt. Hij was een vriendelijke maar erg stille man die alleen woonde.” De politie kwam ter plaatse.

Lees ook  'Kindervriend' m*sbruikte zeker 23 jonge slachtoffers op camping

Op het eerste zicht vertoont het lichaam van Lieven geen sporen van geweld. Mogelijk gaat het om een spijtig ongeval of een wanhoopsdaad. Lieven Kindt was sinds maandag vermist.

Hij was voor het laatst gezien in het Astridpark in Kortrijk. Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Vermist meisje (17) uit Hengelo is weer terecht

De hele dag thuis lopen op blote voeten? Dit is waarom je dat beter niet moet doen