in

Verdachte (18) aangehouden voor gruwelijke verkr*chting Rotterdam

De politie Rotterdam heeft een verdachte aangehouden voor de gewelddadige verkr*chting in Rotterdam. Het gaat om een 18-jarige Rotterdammer. Het is geen bekende van het slachtoffer.

Het slachtoffer, een uitwisselingsstudente uit Indonesië, reed zaterdagochtend vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning in de wijk De Esch. Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette, werd ze aangevallen door een man.

Kettingslot

Hij verkr*chtte de vrouw voor haar deur. Volgens RTV Rijnmond dat met getuigen sprak, zou de man ook een kettingslot om haar nek hebben geslagen. De vrouw zocht na de verkr*chting hulp bij haar buren. “Die zagen haar hevig bloedend de trap van het appartementencomplex op komen”, aldus de regionale omroep.

Lees ook  Veel falende mondkapjes in verpleeghuizen: ‘Schandalig, we zijn besodemieterd’

De vrouw raakte zo ernstig gewond dat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Een team van rechercheurs is ‘dag en nacht’ met deze zaak bezig geweest, meldt de politie. “Aan de hand van het summiere signalement, camerabeelden op de route is deze verdachte in beeld gekomen bij de politie.”

Lees ook  Hoe een pokeraar 20 miljoen van RTL achterover wist te drukken

De man werd gisteravond aangehouden.

Ontzettend gedreven

Onderzoeksleider Albert Jansen is tevreden dat er in zo’n kort tijdsbestek een verdachte kon worden aangehouden. “Iedereen was ontzettend gedreven om zo snel mogelijk tot de aanhouding van de verdachte te komen. Hiermee maken we het leed van de vrouw, het slachtoffer, niet minder, maar we hopen dat het haar in ieder geval helpt bij de verwerking.”

De familie van het slachtoffer van de brute verkr*chting in Rotterdam is overgevlogen uit Indonesië om haar bij te staan.

Halfjaar cel voor meisje (15) dat abortus pleegde na verkr*chting door broer

Man die s*ks had met paard: ’Ze rook aan mijn kruis en gaf mij een knipoog’