in

Verbrandde tiener voelt zich een monster – jaren later gaat hij naar een camping die zijn leven verandert

Sommige verhalen blijven voor altijd in je geheugen gegrift. Verhalen die ons in het diepste van de ziel raken.

De gebeurtenissen die je gaat lezen zijn erg ontroerend. We hadden moeite om onze tranen tegen te houden.

Tegelijkertijd zijn we er zeker van dat je John, die ogenschijnlijk onoverkomelijke obstakels heeft overwonnen, enorm zal waarderen en respecteren.

Waarschuwing: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren!

Op 4-jarige leeftijd was John Quinn uit Tennessee (VS) een kleuter zoals vele anderen. Op een dag veranderde zijn leven echter voor altijd.

In 2003, toen John nog maar 4 jaar oud was, gebeurde er iets waardoor zijn leven op de kop werd gezet. John speelde in een schuur met de gezinshond toen het dier per ongeluk een brandende kaars omver wierp.

Een paar seconden later stond de hele schuur in vuur en vlam.

Toen zijn oudere zus, Leah Cochran, hem hoorde schreeuwen, haastte ze zich naar buiten om hem te helpen, maar John was al ontzettend verbrand, bericht de Daily Mail.

Lees ook  Soldaten staan op een rij na hun thuiskomst. Plotseling doorbreekt een jongetje de regels en rent hij recht op zijn moeder af

Lea raakte ook gewond, maar niet zo erg als arme John, die brandwonden op 95% van zijn lichaam had. Het is een wonder dat hij het heeft overleefd.

De genezing was niet makkelijk voor John. Na 87 operaties voelde John zich een monster, vooral in zijn tienerjaren. Hij stopte met eten en leidde aan anorexia. John vond dat hij geen vrienden verdiende.

Hij haatte hoe hij er uit zag en vroeg zich elke dag af waarom hij de vlammen had overleefd.

„Ik begreep niet hoe egoïstisch ik was, ik had een gezin dat van me hield, maar ik besefte dat niet”, vertelde John aan Barcroft TV.

Maar dingen begonnen te veranderen toen John en zijn zuster Lea, wie brandwonden op 25% van haar lichaam had, deelnamen aan een jaarlijks kamp dat de Burned Children Recovery Foundation organiseerde, een stichting voor slachtoffers van brandwonden.

Later begon John met bodybuilding en ziet meerdere keren per week een personal trainer. De jongen, inmiddels 19 jaar, is erin geslaagd om anorexia te verslaan en is elke dag vastbesloten om mensen leren verder te kijken dan het uiterlijk.

Lees ook  Monique Westenberg haalt uit naar Bridget Maasland op sociale media

„Ik besefte me dat zelfvertrouwen een gewoonte is, geen karaktereigenschap. Het is waar je elke dag aan moet werken.

In plaats van elke dag naar mezelf in de spiegel te kijken en mezelf te haten, begon ik me te concentreren op wat ik zou willen accepteren of verbeteren,” vertelde John aan The Sun.

Nu werkt John met de Courageous Faces Foundation, een organisatie die het leven van mensen met zeldzame ziektes of verwondingen probeert te verbeteren.

De 19-jarige beschouwt zichzelf niet langer als een slachtoffer, hij wil niet dat één gebeurtenis zijn leven definieert.

John is een geweldig voorbeeld van moed en doorzettingsvermogen!

Voor meer informatie over zijn verhaal, bekijk de onderstaande video en deel deze met al jouw dierbaren!

Eigenaar wil 3 hondjes in laten slapen – maar redders weigeren en geven ze daarentegen een tweede kans

Esther praat meisje van spoor af bij Rhenen en deelt haar aangrijpende verhaal