in

Ver krachter van 80-jarige vrouw uit Spijkenisse wederom verdacht van zedendelict

De man die in 2007 een toen 80-jarige vrouw in Spijkenisse ver krachtte, wordt nu opnieuw verdacht van een zedendelict.

Kenneth B. (62) staat vandaag voor de rechter voor ontucht met twee meisjes. In anderhalf jaar zou hij meerdere keren s*ksuele handelingen met hen hebben verricht toen de twee 6 en 7 jaar oud waren. Ook zou de man uit Curaçao in januari in Leiden iemand met een mes hebben gestoken.

De ver krachting in Spijkenisse zorgde destijds voor een schok gezien de leeftijd van het slachtoffer. B. belde ’s nachts aan bij de woning van de vrouw aan de Krommedreef, die vermoedde dat het haar zoon was. Gelijk nadat ze opendeed, nam de man haar in een wurggreep en sleurde haar door het huis. De overvaller plakte haar mond af met tape en smeet haar op bed. De vrouw zei dat ze drie keer door de man is ver kracht, maar zelf kon B. zich dat niet meer herinneren, zei hij tijdens de rechtszaak.

Lees ook  Vieze luchtjes in de keuken na frituren? Zó laat je ze weer verdwijnen!

Slaap
Hij had zoveel drank en drugs op dat hij in zijn beleving bovenop de vrouw in slaap was gevallen. Hij liet haar hulpeloos achter, waarna de vrouw de volgende morgen totaal overstuur door de thuishulp werd gevonden.

B. werd veroordeeld tot zes jaar cel, maar in hoger beroep werd dat acht jaar. Het gerechtshof achtte, in tegenstelling tot de rechtbank, ver krachting wél bewezen. Het slachtoffer was er zo slecht aan toe dat zij niet meer zelfstandig kon wonen en naar een tehuis moest.

Lees ook  Opnieuw lijk in water gevonden: Verkeersregelaar dacht dat het een pop was..

Gevlucht
Toen de man in 2012 voorwaardelijk werd vrijgelaten, omdat hij (inclusief zijn voorarrest) twee derde van zijn straf erop had zitten, vluchtte hij naar Curaçao. Daar werd hij in juli 2015 opgepakt, waarna hij alsnog de resterende 2,5 jaar de cel in moest.

Kort na zijn vrijlating zou het weer mis zijn gegaan. De rechtbank bekijkt vandaag hoever het met de onderzoeken in die zaken staat. De echte rechtszaak is later.

Ophef over vrouw die van trein wordt gegooid omdat ze geen mondmasker draagt (video)

Medische toestand Van Ruijven verslechtert: shorttrackster vecht voor haar leven