in

Vader ontslagen nadat hij vroeg om in zelfisolatie te gaan om ernstig zieke zoontje te beschermen

Een vader van vijf geeft aan dat hij ontslagen werd, nadat hij zijn werkgever aangaf dat hij in zelfisolatie moest gaan, om zijn ernstig zieke zoontje te beschermen.

Liverpool Echo bericht hoe hovenier Adam Dobbs afgelopen week een urgent mailtje kreeg van de Engelse gezondheidszorg om in quarantaine te gaan vanwege het coronavirus.

Adams stiefzoon, Leo Mitchell, is heel erg kwetsbaar voor het virus, omdat hij een hele zeldzame aandoening heeft: de ziekte van Pompe.

De aandoening kan ademhalingsproblemen veroorzaken en heeft Leo’s vitale organen vergroot. Het jongetje zit momenteel aan de beademing en zelfs de kleinste infectie kan dodelijk zijn, aldus Liverpool Echo.

Gezien deze situatie, zou het een kwestie van leven of dood zijn als Adam besmet zou raken en het virus mee naar huis nemen. Hij nam contact op met zijn werkgever, Firtree Landscapes uit Birkenhead (nabij Liverpool), om zijn opties te bespreken.

Lees ook  96-jarige vrouw zet huis te koop – geïnteresseerden gaan binnen en ontdekken een huis dat 72 jaar lang onaangeroerd gebleven is

Volgens de krant werd hij echter een paar uur later ontslagen. Om het nog erger te maken, Adam zegt dat ze niet eens een uitleg gaven. Ze stuurden de onderstaande mail:

“Excuses voor deze mail, maar ik heb geprobeerd u telefonische te bereiken.

Ik schrijf om uw contract te beëindigen […], dit is omdat het bedrijfsbeleid en de procedures niet zijn nagekomen. Zodra ik alle nodige informatie heb, zal ik u formeel aanschrijven. Jo.”

Adam vindt dat hij onrechtmatig is ontslagen en vertelde: “Wat ze hebben gedaan is onnodig. Ik weet niet wat hun probleem is, ze hebben mij en mijn gezin tijdens een nationale crisis in de kou laten staan.”

“Ze hebben niets uitgelegd over het niet nakomen van beleid en procedures,” vervolgde Adam. Zijn ontslag laat het gezin in een onzekere financiële situatie achter. Adams echtgenote zorgt fulltime voor Leo en studeert daarnaast.

Lees ook  Man vertelt: ‘Mijn broer heeft mijn hele gezin afgepakt’

“Ik weet niet hoe ik de rekeningen ga betalen,” liet Adam weten. “Ik lees bijna alles wat ik kan, om uit te zoeken hoe we kunnen overleven.”

“Als we niet snel een oplossing vinden, zal het onze essentiële benodigdheden raken en voedsel zal uiteindelijk opraken.”

Firtree Landscapes reageerde niet op verzoek van Liverpool Echo voor verdere informatie, aldus het dagblad.

Adam vreest dat hij niet in aanmerking komt voor de noodfondsen door COVID-19 en dat hij zal moeten rondkomen met een werkloosheidsuitkering van nog geen tachtig euro per week.

We hopen dat deze situatie voor Adam zo snel mogelijk wordt opgelost!

Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

Kleinzoon mishandelt zijn oma (75): gebroken oogkas en bloedingen