in

Vader niet alert wanneer zoontje in grond graaft – dan ziet moeder plots zijn gezwollen lip

Het leven als je een kind hebt, kan stressvol zijn. En dat is nog licht uitgedrukt. Je hoeft maar een seconde de andere kant uit te kijken en er kan van alles gebeuren.

Toen een vader buiten met zijn zoontje aan het spelen was in de tuin, leek alles eerst koek en ei.

Maar op een bepaald moment, nam hij de telefoon en belde zijn vriendin op, tevens de moeder van hun zoontje.

Plots hoorde de moeder geschreeuw door de telefoon. Zo snel ze kon, zakte ze af naar hun huis om te weten wat er was gebeurd.

Het leven moet waanzinnig stressvol zijn als je een peuter in huis hebt. In een knipoog, in luttele seconden tijd, kan een op het eerste zicht vredevolle situatie omslaan in echte terreur.

Maar de meeste ouders zijn zich hier wel bewust van, en weten dat ze op elk moment op hun hoede moeten zijn. Zeker, omdat een kind zich makkelijk pijn kan doen.

Moeder: “Hele ervaring was huiveringwekkend”
Christin Blankenship had haar zoontje Lucs toevertrouwd aan haar partner Jake. Die zou de hele namiddag in de tuin zitten en op de kleine baby letten.

Lees ook  De gevangenen marcheren in een V formatie richting de camera, maar wie duikt er achter ze op? Ongelooflijk!

Alles leek rustig en er leek geen kwaad te bespeuren. Toen Jake even wilde bellen met Christin om haar te vertellen dat alles oké was, sloeg plots het noodlot toe.

Op de achtergrond hoorde Christin plots hoe de kleine Lucas hysterisch begon te schreeuwen. Ze haastte zich meteen naar huis.

“De hele ervaring was vreselijk. Ik was zo bang dat er iets met mijn kleine baby zou gebeuren,” vertelde ze aan de Britse krant The Mirror.

Toen ze thuis aankwam, zag ze hoe gezwollen de lippen van haar zoontje waren. Hij bleef bovendien schreeuwen als een gek.

Het kleine ventje was buiten aan het spelen en had in de aarde zitten graven en een duizendpoot uit de grond gehaald. Die had de kleine jongen in zijn lip gebeten.

Naar ziekenhuis gespoed na incident
Moeder Christin stopte het insect in een zak en ging razendsnel met haar zoontje naar het ziekenhuis.

“Hij schreeuwde de hele weg naar het ziekenhuis, en schreeuwde nog toen we binnenkwamen. Pas toen ze hem morfine gaven werd hij stil. Tijdens de eerste uren huilde hij onophoudelijk,” vertelt Christin.

De lippen van de kleine Lucas waren zo gezwollen dat ze alleen maar groter en groter werden.

Lees ook  Bondscoach Ronald Koeman met spoed geopereerd in ziekenhuis

Waarschuwt andere ouders
Christin wil nu ook andere ouders waarschuwen door de foto’s te delen op haar Facebook.

“Ik weet dat ouders hun kinderen niet altijd 100% kunnen controleren, en ik weet hoe snel ze zijn. Maar ze moeten echt opletten wanneer ze zich in de buurt van dieren of insecten bevinden.”

Maar de moeder heeft ook heel wat negatieve commentaar gekregen, omdat verschillende mensen denken dat de moeder haar kind bewust heeft laten gebeten worden om hem grotere te lippen te geven.

Ze ontkent dit en slaat terug.

De volgende dag bleven zijn lippen groeien, en ook zijn tong, waardoor Lucas moeilijk kon eten of drinken.

“Mijn kleine jongen met zoveel pijn zien was ontzettend moeilijk. Bovendien is het eerste instinct van een kind om iets in hun mond te stoppen. En Lucas is zo vlug,” vertelt Christin over het incident.

Intussen is dit nu enkele weken geleden en voelt Lucas zich opnieuw goed.

Maar hoe snel kan het toch gaan! Het is zo belangrijk dat we hier andere ouders over waarschuwen!

Postbode vindt pasgeboren baby met navelstreng nog steeds bevestigd in een bosje

Dochter sleept bewusteloze vader uit woning en redt hem van ‘stille dood’