in

Vader m*sbruikt 14-jarige dochter: ‘Mam, pap doet dingen met me die ik niet wil’

Hij zag het eigenlijk niet als een probleem aan zijn veertienjarige dochter te zitten, zo lang hij maar van haar geslachtsdelen afbleef.

Tot hij in haar dagboek las wat het met haar deed. ,,Toen drong door dat het niet goed was.”

Aldus een 54-jarige Arnhemmer tegen wie dinsdag een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden werd geëist.

Het begon toen de gescheiden man alleen met zijn dochter in 2017 op vakantie was. Ze sliepen samen in het bed van het appartement en hij begon haar billen te strelen.

‘Kotsmisselijk’

Na de vakantie ging het verder. Hij betastte haar borsten en lag, met kleren aan, tegen haar aan te wrijven. Pas toen hij met haar begon te tongzoenen realiseerde hij zich dat hij grenzen overging. Al met al duurde het een half jaar.

Man komt op 90-jarige leeftijd eindelijk uit de kast.

Toen vertelde het meisje het aan een vriendinnetje en kwam het verhaal via school bij haar moeder terecht. Zij stapte naar de politie.

,,Ze vertelde me: mam, pap doet dingen met me die ik niet wil. Ik werd kotsmisselijk. Ik was boos, bang en verdrietig tegelijk.

Wat een last voor haar om mee te dragen”, zegt de moeder in een brief aan de rechtbank. ,,Ik hoop dat je inziet wat je gedaan hebt”, richt ze zich in haar brief tot haar ex-man.

Die erkende dat hij fout is geweest. Hij heeft twee jaar therapie achter de rug en ziet in hoe grensoverschrijdend hij bezig is geweest. ,,Terugkijkend vind ik het onbegrijpelijk”, zegt hij.

Uitgeputte parkiet met samengebonden pootjes gevonden in tuin: ‘Sadisme ten top om een dier zo toe te takelen’

Geheim
,,Ik wist niet wat ik ermee aan moest”, zegt het meisje in haar slachtofferverklaring. ,,Ik hoopte dat hij zou stoppen, maar dat deed hij niet. Ik droeg een geheim met me mee. Ik vond het zo stom dat mijn bloedeigen vader dit met me deed.”

Ze heeft haar vader sinds de aangifte niet meer gezien. Ze hebben alleen af en toe contact via WhatsApp. ,,Ik mis papa best wel”, zegt ze ook.

,,Ik accepteer iedere straf”, aldus de verdachte in zijn laatste woord. ,,Ik ben bereid boete te doen en hoop dat het verschil maakt voor mijn dochter en mijn ex-vrouw.”

Uitspraak over twee weken.

Moeder doodt dochtertje (1) op verjaardag en dumpt het lichaam in container voor gebruikte kleren

Nederlandse Grietje (73) in levensgevaar na schietpartij in België: ‘Ze voelde zich bedreigd’