in

Vader gebruikte dienstwapen bij familiedrama Dordrecht – Schoot magazijn leeg

De 35-jarige man die gisteren zijn twee dochters en (ex-)vrouw doodschoot in een woning in Dordrecht, deed dat met zijn dienstwapen. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na onderzoek. De 35-jarige man werkte als hoofdagent bij het flexteam in Dordrecht.

Dit team werkt volgens de politie ‘probleemgericht en levert tijdelijk medewerkers aan basisteams die extra capaciteit nodig hebben voor opsporing’.

Bijeenkomst politie
De gebeurtenissen in Dordrecht hebben niet alleen op nabestaanden en vrienden, maar ook op de politie diepe indruk gemaakt. Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie was vandaag aanwezig bij een bijeenkomst van de collega’s van de agent.

Lees ook  Tandarts laat met schokkende foto’s zien wat alcohol met je tanden doet

Samen met de politiechef van de Rotterdamse politie probeerde Akerboom betrokken collega’s te steunen. ,,Verslagenheid, verdriet en ongeloof. De impact op de collega’s is enorm. Je wilt dit begrijpen maar veel vragen zullen onbeantwoord blijven. Goed om bij elkaar te zijn en samen te verwerken”, twitterde Akerboom na afloop.

Burgemeester
De gemeente organiseert vanavond een bijeenkomst naar aanleiding van de schietpartij. Burgemeester Wouter Kolff bevestigde dat het vierde dodelijke slachtoffer de moeder van het gezin is.

,,Dit gezinsdrama roept begrijpelijkerwijs veel emoties op in Dordrecht. Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen”, zei de burgemeester.

Lees ook  Nederlandse school voert alcoholtest in voor dronken leerlingen. Een goed initiatief?

Condoleanceregister
Iedereen die daar behoefte aan heeft is welkom op de bijeenkomst die plaatsvindt in de Ontmoetingskerk in Dordrecht. Die begint om 19.30 uur. De burgemeester spreekt rond 20.00 uur de aanwezigen toe.

De gemeente opent dinsdag een condoleanceregister in het stadskantoor. Kolff zal als eerste tekenen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Drama
De schietpartij in Dordrecht eiste vandaag een vierde leven. Een 27-jarige vrouw is overleden aan haar verwondingen, meldt de politie. Gisteren kwamen al twee kinderen van 8 en 12 jaar en een 35-jarige man om het leven.

Gezinsdrama Dordrecht eist ook leven van moeder Maryori (27)

Man sterft tijdens overspel op zakenreis. Volgens rechter is dat een werkongeval