in

Vader Emiliano Sala over vondst vermist vliegtuig: ‘Dit is een slechte droom’

Het vermiste sportvliegtuigje dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala (28) vervoerde, is gevonden.

Dat meldde de leider van het onderzoeksteam gisteravond op Twitter. Het nieuws vernietigde alle hoop bij de nabestaanden.

Horacio Sala, vader van voetballer Emiliano Sala, reageerde geschokt. ,,Ik kan het niet geloven, dit is een slechte droom.

Ik ben wanhopig. Mijn vrouw, mijn twee kinderen en enkele vrienden van Emiliano zijn bij mij’’, verklaarde Horacio aan de Argentijnse nieuwszender Crónica Televisión.

Volgens scheepswrakjager David Mearns, wiens bedrijf door de familie van Sala werd ingeschakeld om het verdwenen sportvliegtuigje te vinden, werd het toestel gistermorgen gelokaliseerd, vlak na de start van de zoekactie. Het vliegtuigwrak lag op een diepte van zo’n 63 meter.

Grotendeels in tact
Medewerkers van de Britse Luchtvaartinspectie identificeerden het vliegtuigwrak vanaf zoekschip Geo Ocean III.

Dat gebeurde met behulp van een onderwaterrobot van het West-Vlaamse bedrijf GEOXYZ, uitgerust met verlichting en onderwatercamera’s.

Lees ook  Eigenaar waterput: “Geloof niet dat Yulen (2) in de put is gevallen”

,,Die legden het registratienummer van het toestel vast. We verwachtten een met wrakstukken bezaaid gebied te vinden maar tot onze grote verbazing lag het vliegtuigje grotendeels in tact op één plek’’, aldus Mearns.

Over de lichamen van beide inzittenden zei de onderzoeksleider niet meer dan dat ze ‘mogelijk’ waren gevonden.

,,Uit respect voor de nabestaanden zal ik nu geen details geven over onze bevindingen”, verklaarde Mearns vanuit Guernsey. De Britse Luchtvaartinspectie komt volgens hem vandaag met een verklaring.

Bodem Kanaal
De families van Emiliano Sala en piloot David Ibbotson (59) werden gisteren meteen op de hoogte gebracht van de vondst van het Piper-Malibu toestel.

Dat verdween op 22 januari van de radar dichtbij de Kanaaleilanden. Volgens een woordvoerder van het zoekteam is het sportvliegtuigje gelokaliseerd op de bodem van Het Kanaal.

Waar precies, is niet bekend. Argentijnse media melden dat het toestel op zo’n 40 kilometer uit de kust van het Britse eiland Guernsey zou zijn gelokaliseerd.

Lees ook  Turks Familie uit Deventer verlaat tijdelijk huis na tweede ‘vuurwerkaanslag’

Vanuit een haven op dat eiland vertrokken gistermorgen twee zoekteams in de hoop het vliegtuigwrak te traceren met de verongelukte Argentijnse voetballer Emiliano Sala en piloot David Ibbotson.

Beiden zijn vermist sinds ze vorige week vanuit de Franse stad Nantes opstegen richting Wales. Sala had net een transfer afgerond van 17 miljoen euro van de Franse club Nantes naar Cardiff City.

De zoekactie was een gezamenlijk initiatief van de onderzoekstak van de Britse luchtvaartinspectie (Air Accidents Investigation Branch, AAIB) en het bedrijf Blue Water Recoveries van David Mearns.

Broer van doodgeschoten rapper Feis ontwaakt uit coma

Rossana Kluivert ziet hondje voor haar ogen overlijden