in

Vader doodde vijf kinderen, moeder tegen doodstraf

De doodstraf geldt nog nog altijd in het meerendeel van de Verenigde Staten. Maar in South Carolina heeft Amber Kyzer, moeder van de vijf vermoorde kinderen, de jury gevraagd om daar geen gebruik van te maken.

Haar ex-man Timothy Jones vermoordde vijf jaar terug hun vijf kinderen. Toch wil ze voor hem geen doodstraf. „Ik wil niet dat zijn familie door dezelfde pijn moet als ik”, zo klinkt het uit de mond van Kyzer tijdens de hoorzitting.

Vertrouwde hem
Na de scheiding in 2012 had Kyzer zonder baan, auto en rijbewijs haar kinderen niks te bieden. „Ik kon niet voor hen zorgen.

Ik heb de beste beslissing gemaakt die een moeder kan maken. Ik vertrouwde mijn man. Hij beloofde om goed voor onze kinderen te zorgen.”

Lees ook  Man bereidde 1000 maaltijden voor slachtoffers van de orkaan – krijg geen aandacht in de media

Regelmatig belde ze met haar kinderen, maar toen ze dat op 28 augustus 2014 weer deed, ging het anders dan normaal.

Op de achtergrond klonk veel geschreeuw en een van haar kinderen hapte naar adem. Toen de verbinding snel werd verbroken, belde ze terug. Maar opnemen gebeurde niet meer. Later bleken alle vijf haar kinderen vermoord.

Geen enkele compassie
Ondanks dat alles, en dat hij door de rechter inmiddels schuldig is bevonden en de openbaar aanklagers de doodstraf eisen, hield Kyzer een pleidooi om haar ex niet het leven te ontnemen.

„Hij heeft op geen enkele manier compassie getoond met mijn kinderen, maar ze mochten hun papa erg. Dus als ik namens mijn kinderen spreek, dan wil ik niet dat hij sterft.

Lees ook  Als hij 40 dagen lang een gat graaft, verklaart iedereen hem voor gek. Maar wat hij in de grond ontdekt, had niemand voor mogelijk gehouden

Ik ben hier niet voor mezelf, want als moeder wil ik het liefst dat hij doormaakt wat mijn kinderen hebben moeten doormaken. Niets, maar dan ook niets, rechtvaardigt wat jij hebt gedaan.”

In haar relaas belicht ze duidelijk beide kanten van haar overwegingen. „Toen ik de details hoorde van wat hij met mijn kinderen heeft gedaan, dacht ik straf hem, straf hem zwaar.

Maar ik heb vanaf het begin gezegd dat ik tegen de doodstraf ben”, zei Kyzer. „Als ik hem pijn zou mogen doen, zou ik dat doen.

Dat is de moeder in mij die spreekt. Maar ik wil niet dat zijn ouders hun zoon moeten verliezen, zoals ik mijn kinderen verloor.”

Poes rent 5 keer door vlammen om haar kittens te redden uit vuurzee

4 stappen die je moet volgen als je je bierbuik wilt verliezen