in

Vader diagnosticeert zoontje (1) met k*nker nadat hij naar deze foto keek

Zie je iets vreemds op deze foto? Wij ook niet. Maar er is een klein detail te zien wat het leven van een kleine jongen zou redden.

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat mobiele telefoons kanker veroorzaken, maar in het geval van dit gezin was het een mobiele telefoon die de kankerdiagnose mogelijk maakte.

Vader Owen Scrivens zou een normale foto van zijn 1-jarige zoontje Jaxon nemen toen hij opmerkte dat één van zijn ogen er anders uitzag.

Owen zag een wit vlekje dat kon worden afgedaan als een flitsreflectie.

Lees ook  Vrachtwagenchauffeur Ned valt 46 kilo af én ondergaat metamorfose

Een aantal zoekopdrachten op Google later en het gezin was op weg naar een dokter. De maand erop kwam het verschrikkelijke nieuws wat geen enkele ouder ooit zou moeten horen: Jaxon had kanker.

„Er was niets anders aan de hand, hoewel nadat we de andere oogkleur hadden ontdekt, hij een beetje scheel begon te kijken.”, vertelde Owen aan Metro.

„Ik heb een paar oude foto’s bekeken en je kunt werkelijk zien wanneer het (de oogkleur, red.) in november begint te veranderen.”

Dankzij eens simpele foto kon gelukkig Jaxons kanker tijdig worden opgespoord. Sinds de behandelingen begonnen, is de tumor al gekrompen tot een derde van zijn grootte.

Lees ook  Vrouw (37) in Nederland krijgt drie weken cel voor niet naleven 1,5 meter-regel

Deze zeldzame vorm van kanker wordt retinoblastoom genoemd. Het treft het netvlies van het oog en komt meestal bij kinderen onder de vijf jaar voor.

De tumor zal nooit volledig verdwijnen, maar de hoop is dat ze het nu onder controle kunnen houden.

Vaak hebben wanhopige zelfdiagnoses op Google weinig zin. Maar in dit geval heeft het misschien wel het leven van de kleine Jaxon gered. Leve de moderne technologie en vaders met scherpe ogen!

Artsen raden de moeder aan om een abortus te plegen, 3 maanden later doet ze een bedroevende ontdekking

Bruid halveert haar gewicht net op tijd voor droomhuwelijk