in

Vader (71) en zoon (32) verdrinken bij redden toerist

Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.

De toerist raakte in nood in de buurt van de Twaalf Apostelen, een beroemde rotsformatie voor de zuidkust. De redders rukten uit met een bootje, maar dat sloeg om. De vader en zoon overleefden het niet.

Lees ook  Feiten en geruchten op een rij! Wat is er in de speeltuin in Assen gebeurd?

„Met een huilend hart sta ik hier”, vertelt Paul James, president van de reddingsbrigade in Victoria, terwijl hij vecht tegen de tranen. „Twee van onze leden zijn vandaag overleden. Zij waren zeer ervaren en hebben ons lang gediend.”

Toerist overleeft
Een derde reddingswerker uit het omgeslagen bootje en de toerist brachten het er wel levend vanaf. Zij konden worden gered met een reddingshelikopter. De nationaliteit van de toerist is niet bekendgemaakt.

Lees ook  Omstreden dolfijnenjacht in Japan weer begonnen

In Australië is geschokt gereageerd op de dood van de mannen, die als vrijwilligers werkten voor de reddingsorganisatie. Premier Scott Morrison condoleerde de nabestaanden maandag via Twitter.

Mijn vriend bleek de grootste dierenbeul te zijn en ik liet hem achter met mijn honden

Vier doden bij verkeersongeluk A1 Deventer