in

Vader (39) aangehouden als verdachte na dood moeder (36) van zijn drie kinderen

In een woning aan de Insulindestraat in Rotterdam-Noord heeft zich een drama afgespeeld. Agenten troffen rond het middaguur een dode vrouw (36) aan, die vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. De Rotterdamse was moeder van drie jonge meisjes van 3, 5 en 7 jaar.

Ook vond de politie een zwaargewonde man (39), de vader van de drie kinderen. De Rotterdammer is in kritieke toestand met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De man is in het ziekenhuis aangehouden en wordt mogelijk vanavond nog verhoord door de politie. Het gezin woonde samen op de eerste verdieping van het appartementengebouw op de hoek met de Bergweg.

Lees ook  Mama baart identieke tweelingjongetjes, maar 13 dagen later merkt ze, dat 1 van hen er anders uit begint te zien

De buurvrouw van het gezin belde rond half twaalf de politie. Toen de agenten arriveerden, had zij de kinderen bij haar thuis opgevangen. De meisjes zijn ongedeerd gebleven.

Het is niet duidelijk of zij iets mee hebben gekregen van het incident. Een paar uur na het incident liepen ze, begeleid door speciale rechercheurs van de politie, met een troostbeertje in hun armen geklemd, de deur uit.

Volgens de politie is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies in de woning is gebeurd. De politie houdt vooralsnog alle scenario’s open.

Een van die scenario’s is dat de 39-jarige Rotterdammer eerst zijn vrouw heeft omgebracht en vervolgens zichzelf van het leven wilde beroven.

Lees ook  Zestig jaar lang houdt een vrouw een hoop geld verborgen in een kast. Op een dag vertelt ze haar man hoe ze aan dat geld kwam.

,,We hopen de man later vragen te kunnen stellen”, zei een woordvoerster van de politie. ,,De man is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.” De man werd zaterdagmiddag nog geopereerd.

Buren van het gezin zijn erg geschrokken. Een buurman kwam zaterdagmiddag hevig geëmotioneerd de straat inlopen. Hij is opgevangen door agenten.

Robby Ganeshye, de vader van de eigenaar van het Surinaams afhaalrestaurant Asha, kan het niet geloven.

,,Ik zag de moeder en de drie kinderen altijd ‘s morgens. Als ik bij de zaak aankwam, gingen zij weg met de bakfiets. Ik begon mijn dag altijd met hen.”

Vrijgelaten seriever krachter maakt nieuw slachtoffer (15)

Al drinkt Willem niets, zijn alcoholpromillage staat gelijk aan tien glazen bier