in

Zesjarige Vic is in Portugal overleden na ongeluk in zwembad

Vic kwam vast te zitten in het zwembad van hun vakantiewoning in Portugal. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar de zesjarige jongen is helaas overleden.

Ansie en Michael Wanzeele uit Zoersel waakten dagenlang aan het bed van Vic. Hopen op een wonder, maar dat kwam er niet. “Deze morgen om 6 uur lokale tijd (7 uur in België) is Vic zijn hartje gestopt met kloppen. We waren er allebei bij en we lagen samen met hem in zijn bedje. Iets wat hij altijd vroeg om dicht bij ons te zijn”, zeggen zijn ouders Ansie en Michael Wanzeele.

ONDER WATER
Vics arm raakte plots klem, aangezogen door het filtersysteem van het zwembad. Het was wachten op de hulpdiensten die de filterpomp konden uitschakelen. Vic was toen een kwartier lang onder water geweest. “Wij beseften dat Vic lang onder water was gebleven”, vertelt zijn moeder. “De reanimatie had ook ongeveer driekwartier geduurd. Dat onze jongen daarbij hersenschade opgelopen kon hebben, was erg waarschijnlijk. Maar wij bleven hopen dat hij het uiteindelijk zou halen.”

Lees ook  Wanhopige moeder mailt 130 dokters nadat dochter nog 1 maand te leven werd gegeven – en krijgt 1 antwoord.

GEEN HOOP MEER
“Het personeel en de artsen in het ziekenhuis leefden echt met ons mee en gaven Vic alle zorg en toewijding die men zich maar kan inbeelden. Wij zijn ook goed opgevangen en begeleid. Maar het heeft niet mogen zijn. Toen de dokters ons hier in Portugal het nieuws meldden, hebben wij een tweede opinie gevraagd bij artsen in België. Die zijn tot hetzelfde besluit gekomen: voor Vic is er geen hoop meer.”

Lees ook  Dronken man trapt hoogzwangere vriendin in de buik. De gevolgen zijn niet te overzien

KLEIN BROERTJE
Vic heeft ook een klein broertje Jack. Hij mist zijn oudere broer. “Jack wordt midden augustus vijf jaar. Hij weet dat er iets ergs met zijn broer gebeurd is, hij was er ook bij. Maar Jack is al naar huis teruggekeerd. Hoe moeten wij hem straks uitleggen dat hij zijn broer nooit meer zal terugzien?”

Politie bevrijdt schreeuwend kind uit verschroeiend hete auto-terwijl mama op festival is.

Animals Rights vraagt aandacht voor landbouwdieren en maakt schokkende beelden van varken in West-Vlaams bedrijf