in

Uitgehongerde wolfshond is bang van alles – totdat hij een thuis vindt die hem toont wat echte liefde is.

Toen de inwoners van een wijk in Los Angeles Castiel vonden, dachten ze dat hij een gewone straathond was, zij het in een erg slechte toestand. Hij was graatmager, bedolven onder de luizen en een groot stuk van zijn vacht ontbrak. De bewoners contacteerden meteen een dierenwelzijnsorganisatie. Maar wisten zij veel dat Castiel geen gewone hond was.

De grijze hond met de puntige oren was eigenlijk een hybride hond. Dat betekende dat het asiel hem niet kon opvangen omdat hij een wild dier was. “New Boy” zoals hij genoemd wordt, was van een ras waarvoor het moeilijk zorgen is. Een wolf hybride kan immers erg onvoorspelbaar zijn. Als het asiel geen alternatieve thuis zou vinden, moest Castiel ingeslapen worden.

Gelukkig vangt WOLF Sanctuary deze prachtige wezens op, en Castiel werd naar hun centrum in Colorado gebracht om een nieuw leven te beginnen.

Het was de start van een geweldig verhaal over een hond die niet alleen een thuis vond, maar ook echte vriendschap en liefde vond.

Wanneer Castiel werd gevonden, dwaalde hij door een wijk in Los Angeles met een zelfgemaakte halsband om. Daarom dacht iedereen dat hij een eigenaar had. Maar zijn schuchtere gedrag en uitgemergelde lichaam baarden de wijk zorgen en sommige bewoners besloten dat ze moesten helpen.

Lees ook  Rosanna reageert op haar ‘gelekte screenshots’

Eerst werd Castiel naar een hondenasiel gebracht. Daar werd ontdekt dat hij een jaar oud was en een wolf hybride was.

Toen Castiel in het WOLF Sanctuary arriveerde, was hij zo bang dat hij zelfs niet naar de andere dieren durfde te kijken. Hij zat in een hoekje en weigerde te bewegen.

Gelukkig kon het personeel hem baden en behandelen – wat hij wanhopig nodig had. Hij zat immers onder de parasieten en had schurft.

Langzaam maar zeker begon de wolf te herstellen. Het opvangcentrum hield een wedstrijd om het nieuwe dier een naam te geven en de winnaar was “Castiel.” Het is een verwijzing naar de televisieserie “Supernatural”, waarin Castiel een herrezen engel is.

Het is niet moeilijk om te zien waarom Castiel deze naam verdiende. Hij begon algauw aan zijn transformatie – zijn vacht groeide terug, zijn infecties verdwenen en hij kwam gewicht bij.

Het personeel van het opvangcentrum besloot dat het tijd was om Castiel naar de grote schuur te brengen waar hij zijn nieuwe vrienden zou ontmoeten.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor Sylvana Simons - Het is nu echt klaar

Castiel had zo’n eenzaam en verwaarloosd leven geleid. Aanvankelijk was hij best verlegen. Hij wist niet hoe zich te gedragen bij andere dieren.

Castiel bleef zijn rustige zelf.

Het personeel van WOLF Sanctuary zag echter welke vooruitgang hij maakte en ze zagen hem elke dag meer sociaal worden.

Na hem aan verschillende vrouwelijke wolven voorgesteld te hebben, maakte Castiel kennis met Tenali, een wolf die in Wisconsin gered werd.

De 3-jarige wolf was aardig en energiek. Ze was ook erg geïnteresseerd in Castiel.

Het duo begon meer en meer tijd met elkaar door te brengen. Michelle Proulx, directeur van het opvangcentrum, zei: “Na enkele dagen besefte Castiel dat ze hem niet zou kwetsen.”

Net zoals voor mensen was het juiste individu nodig om het hart van Castiel te openen. En het hielp hem ook om zijn traumatische verleden te verwerken.

Nu wordt de band tussen deze twee wolven elke dag sterker en sterker. Castiel lijkt gelukkiger en gezonder dan ooit tevoren.

Jongen vastgebonden aan boom en levend verbrand. 17 jaar later geschiedt gerechtigheid nadat hij in zijn sterfbed 3 woorden fluistert.

Wanhopige ouders proberen autisme te “genezen” door kinderen bleekmiddel toe te dienen.