in

Uitgehongerde hond jankt wanhopig om eten – Hartverscheurend

Het is altijd hartverscheurend als dieren lijden. Er bestaat kwaad in deze wereld, waar onze geliefde viervoeters soms het slachtoffers van zijn.

De hond Winston heeft een ellendig bestaan gekend, maar zijn leven nam een drastische wending toen hij de juiste man ontmoette.

Vorige week reisde fotograaf Wesley White naar Belize in Centraal-Amerika om daar te werken en te genieten van de natuur.

Hoewel Belize een klein landje is (ongeveer de helft van het oppervlakte van Nederland) biedt het prachtige landschappen.

Echter, ondanks het natuurschoon, waren er ook minder positieve dingen, bericht Animal Planet.

Op een dag kajakte Wesley op zoek naar de perfecte foto. Hij stopte bij een verlaten eilandje om te gaan picknicken, maar ontdekte echter al snel dat hij niet alleen was.

Er was een hondje op het eiland! Het arme dier was zo uitgehongerd dat je al zijn botten kon zien.

Lees ook  Ze hoort gejank uit haar tuin komen en stuit op een beest, wat vervolgens op geweldige wijze herstelt [foto’s]

Hoewel de viervoeter er bar slecht aan toe was, kwispelde de hond blij toen hij Wesley zag. De man wist dat hij iets moest doen.

“Mijn hart explodeerde. Hij wachtte gewoon totdat een mens zou verschijnen,” legt Wesley uit.

De fotograaf kon de hond niet achterlaten, dus nadat hij hem zowel voedsel als water had gegeven, plaatste hij hem voorzichtig in de kajak.

Terug op het vasteland, nam hij contact op met de lokale dierenambulance, die vastbesloten waren om ervoor te zorgen dat het goed ging met de hond. Hij besloot hem Winston te noemen.

“Winston werd aangetroffen met ernstige infecties en was ernstig uitgedroogd. Maar voor de rest waren zijn organen in een goede staat,” schrijft Wesley op Instagram.

Lees ook  De 2 loyale honden weigeren van elkaars zijde te wijken, als hun eigenaar hen weggooit

Wesley moest na twee dagen weer terug naar de VS. Hij was er kapot van dat hij Winston achter moest laten. “Het was alsof ik het hondje plotseling in de steek liet,” legt hij uit.

Eenmaal thuis, kon hij niet stoppen met aan zijn nieuw gevonden maatje te denken. Twee maanden gingen voorbij, maar Wesley overwoog nog steeds om hem te adopteren.

Uiteindelijk nam hij de beslissing en contacteerde de autoriteiten in Belize, ook al had hij al twee honden in huis.

Hij vloog van Montana naar Texas om Winston van het vliegveld op te halen – en kijk naar de gelukkige reünie! Winston herkende Wesley meteen!

Nu geniet Winston van het leven met Wesley en zijn gezin. Eindelijk heeft hij een gouden mandje, wat hij zo verdiende!

Meisje (6) aangevallen door twee rottweilers, zwaargewond per traumaheli naar ziekenhuis

Osmans vader zat in De Leeuwenhoek en overleed ook aan corona: ‘Ze wilden hem niet testen’