in

Uitgedroogde zwerfhond wordt langs de kant van de weg gevonden en jankt van vreugde als ze gered wordt

Toen Tania Cappulleti op een ontzettend hete zondag een eindje ging wandelen in Costa Rica, was haar doel om een timide straathond te vinden die ze de week voordien gezien had. Hoewel ze de hond die ze zocht niet vond, stootte ze op een andere straathond die ook dringend hulp nodig had.

Langs de kant van de vuile weg, ver weg van een dorp, zat een zwarte knokige hond. Tania stopte meteen en ging een kijkje nemen.

Toen Tania de puppy begroette, verloor ze bijna haar evenwicht.

Na een eerste controle bleek dat deze verlaten hond niet alleen onder de vlooien en de teken zat, maar ook ontzettend uitgedroogd was. Maar haar toestand verhinderde haar niet om haar waardering voor de redders te laten blijken.

Lees ook  Groep strandgangers wordt getrakteerd op een uniek bezoekje. En alles wordt op – virale – video vastgelegd

Tania en de twee vrijwilligers die bij haar waren, Blendan Thomas en Olivia Mocillo, gaven de hond meteen kleine hoeveelheden water en voedsel. Bleek dat de redding van Gaia, zoals ze de hond doopten, geen ogenblik later had moeten komen.

Tania is de medeoprichtster van Charlie’s Angels Animal Rescue, een organisatie die permanente zorg en aandacht verleent aan honden die verlaten werden of ernstig ziek of gewond zijn. Van zodra Gaia gered werd, werd ze verhuisd naar een pleeggezin.

Lees ook  Hond met twee gebroken poten leeft onder een buis

Tijdens een bezoek aan de dierenarts bleek dat Gaia niet veel medische verzorging nodig zou hebben, en dat ondanks de toestand waarin ze werd aangetroffen.

Gaia zou vijf weken bij haar pleeggezin verblijven tot haar nieuwe moeder een foto van haar op Facebook zag. Johanna Froment verklaarde zich meteen bereid om haar te adopteren.

Vandaag brengt Gaia haar dagen door met haar twee kattenbroertjes, Tigre en Sacha, en geniet van haar favoriete activiteit: naar het strand gaan.

Gaia is in haar nieuwe thuis helemaal open gebloeid!

DEEL deze hartverwarmende redding met je vrienden!

Man ziet een klein katje, wat troost zoekt bij haar gestorven moeder. Maar op DIT was hij niet voorbereid (video)

Arts drukte een camera in het oor van de man. Wat hij toen aantrof, zorgde er bijna voor dat hij begon te gillen