in

Twintiger overleden aan corona: jongste slachtoffer tot nu toe

Er is in Nederland een twintiger overleden aan het coronavirus. Dat bevestigt het RIVM. De exacte leeftijd is niet bekend, maar de persoon is tussen de 25 en 29 jaar oud.

Naast Covid-19 was er ook sprake van ‘onderliggend lijden’. Verder zijn er geen details bekend. Ook is onduidelijk op welke datum en in welk ziekenhuis de persoon precies is overleden.

Lees ook  Els (53) verongelukt op 100 meter van huis nadat vrachtwagen haar aanrijdt bij het oversteken

In totaal zijn in Nederland nu drie mensen onder de 45 overleden aan corona, blijkt uit cijfers van het RIVM. Zij hadden allen ook andere klachten.

Onder hen is ook een persoon tussen de 35 en 39 jaar oud. De meeste mensen die sterven aan Covid-19 zijn ouderen. Ruim 400 van de 1766 doden waren bijvoorbeeld tussen de 80 en 84 jaar oud.

Over het geheel genomen laat het aantal ziekenhuisopnames voor corona in de cijfers van het RIVM een dalende trend zien.

Lees ook  Deze hulp zocht Monique in maand van breuk met André Hazes

Ook het aantal doden lijkt langzaam af te vlakken. De afgelopen 24 uur zijn er 115 mensen gemeld die aan het coronavirus zijn overleden.

Dat zijn er een stuk minder dan gisteren, toen 164 slachtoffers gemeld werden. Het aantal ziekenhuisopnames daalde fors, naar 253 stuks.

Zo ziet Rico Verhoeven eruit tijdens quarantaine

17-jarige steekt vijftiger neer na afspraak op Marktplaats