in

Tweelingbroertjes overleven risicovolle geboorte, terwijl ze elkaar innig omhelzen.

Tweelingen zijn altijd iets bijzonders, zeker als ze ook nog eens eeneiig zijn. Een tweelingzwangerschap is ook altijd riskanter en zwaarder dan een normale zwangerschap. Er bestaat meer kans op complicaties en de laatste maanden voor de geboorte worden door de dokters angstvallig opgevolgd.

Toen Vicky Plowright uit Godalming in Engeland tijdens de 10e zwangerschapsweer ervoer dat ze van tweelingen in verwachting was, was ze dolblij. Maar als kinderverpleegsters kende ze tegelijk ook de gevaren.

Een risicovolle zwangerschap

Nadat ze te horen kreeg dat de tweelingen ook nog eens dezelfde vruchtzak deelden, werd ze helemaal bezorgd. Tweelingen in dezelfde vruchtzak komen zelden voor en het maakt de zwangerschap erg risicovol. Hun navelstrengen kunnen verstrikt raken en hen zo van voedingstoffen afsnijden – een dodelijk gevaar voor beide embryo’s.

Ook Vicky’s partner Chris Cremer, eveneens een kinderverpleger, was extreem bezorgd toen hij te horen kreeg dat de tweelingen slechts 50 procent overlevingskans hadden. Het was helaas goed mogelijk dat hun navelstrengen zich met elkaar zouden verstrengelen. Dan zou het onmogelijk zijn om hen nog te helpen.

Lees ook  Ouders hadden amper 30 minuten om afscheid te nemen van hun pasgeboren zoon.

Een wonder

Toen er tijdens de 12e zwangerschapsweek een volgende echografie volgde, toonden de beelden iets wonderbaarlijk. De twee embryo’s laten niet alleen dicht tegen elkaar, maar ze hielden elkaar in de armen. Ze bewogen zich nauwelijks en drukten zich dicht tegen elkaar aan zodat hun navelstrengen niet zouden verstrengelen.

De resterende duur van de zwangerschap werd ze zorgvuldig opgevolgd en Vicky werd elke week grondig onderzocht. Telkens vreesde ze voor slecht nieuws, maar telkens stelden de baby’s het goed en bleven ze dicht tegen elkaar aangedrukt.

Tijdens de 13e week had een navelstreng van een van de baby’s zich om het lichaam van de andere gewikkeld. Daardoor waren ze nog steviger tegen elkaar aangedrukt. Maar hoewel ze zich nog nauwelijks konden bewegen, had dit een gunstig neveneffect. Nu was de kans dat de navelstrengen verstrikt zouden geraken meer onwaarschijnlijk geworden.

Na 32 weken raadden de dokters aan om een keizersnede uit te voeren omdat een van de jongens opgehouden was met groeien. Er was te weinig plaats in de baarmoeder om zich nog verder te ontwikkelen.

Lees ook  Naomi verbluft met sexy foto!

Eind goed al goed

Op 22 december 2015 werden de broertjes Theo en Reuben ter wereld gebracht. Ze werden geboren met een levendige krijs en met een stabiele bloedsomloop – een onvervalst wonder. De eerste 5 weken verbleven ze op de afdeling neonatale zorgen en groeiden prachtig.

Nu zijn ze 22 maanden oud en nog steeds onafscheidelijk. Hun oudste zus Jocelyn is erg trots op haar broertjes. Reuben is de actiefste van de twee. Theo heeft eerder een teruggetrokken persoonlijkheid, maar beiden zijn steeds samen en zorgen voor elkaar.

Wat een prachtige band hebben deze broertjes. Ze beschermden elkaar van bij aanvang en zullen er hun hele leven voor elkaar zijn. Ronduit betoverend!

DEEL dit mooie verhaal om deze jongens nog veel succes toe te wensen!

Ze ontdekten dat hun hond niet sliep ’s nachts en gewoon naar hen staart. De reden waarom is angstaanjagend

Alleenstaande moeder van 2 ligt van kanker op sterven. Dan komt nieuwe vrouw van ex tussenbeide en redt haar leven.