in

Twee maanden celstraf voor Zwollenaar die on tucht pleegde met 9-jarig buurmeisje

Een 32-jarige man uit Zwolle is veroordeeld voor vier maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, wegens on tucht met zijn buurmeisje. Hij dwong vorig jaar het toen 9-jarige meisje om aan zijn jongeheer te zitten.

Eind april 2019 kocht het toen 9-jarige meisje een doos met ijsjes. Ze bood vervolgens haar buurman ook een ijsje aan. De man riep haar naar binnen en gaf haar paaseitjes.

Daarna kuste hij haar op de mond en op de wang, waarna hij zijn jongeheer uit zijn broek haalde en de hand van zijn buurmeisje op zijn jongeheer legde. Daarna zei hij meerdere keren dat ze niets tegen haar ouders mocht zeggen.

Lees ook  Man at en sliep jarenlang gratis in ziekenhuizen na verzinnen medische klachten

Ander gedrag
Eenmaal thuis gedroeg het meisje zich anders dan normaal. Zo wilde ze het tennisracket niet van de oprit halen, omdat ze bang was de buurman tegen te komen.

Ook vertelde ze haar moeder dat ze kriebels in haar buik had en gaf ze haar ijsje weg aan haar zusje.

Iets wat ze normaal nooit zou doen. Ook verstijfde zij toen ze later die dag de buurman weer zag. Vervolgens vertelde ze haar moeder wat er was gebeurd.

Verklaring betrouwbaar
De rechter vindt de verklaring van het meisje geloofwaardig en betrouwbaar. Daarom is die bruikbaar voor het bewijs, ook vanwege het veranderde gedrag van het meisje.

Lees ook  De hele straat kan meegenieten hoe Klaas zijn vrouw aan het bewerken is:

De verklaring van het meisje was volgens de rechter spontaan en zonder sturing van buitenaf. Er is volgens de rechter geen enkele reden waarom zij het verhaal zou hebben verzonnen.

Ontkennen
De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij geen verantwoording neemt voor de feiten en dat hij blijft ontkennen.

De man liet zich leiden door zijn s*ksuele behoefte. Hij heeft zich niet bekommerd om het welzijn van zijn buurmeisje.

De man had nog een blanco strafblad. Daarom is de straf lager dan de eis van de officier van justitie. Die eiste 15 maanden cel, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

Man schiet met kruisboog op grondwerkers in Amsterdam

Lynn uit Ex on the Beach doet boekje open over Robin