in

Twee jonge surfers vonden lichaam Mathijs: ‘Alsof ze voelden dat er iets was daar’

‘Enorme opluchting’. Dat is het overheersende gevoel in de surfscene van Scheveningen nu zeker is dat Mathijs is gevonden.

Dat zegt Pat Smith, de Haagse nachtburgemeester die in de loop van de weken woordvoerder is geworden van de surfers na het drama. ,,De ouders van Mathijs zijn vanmiddag ook op het strand in Scheveningen geweest.”

Volgens Smith is het lichaam van Mathijs ontdekt door twee jonge vrouwelijke surfers die een wandeling maakten over het Noordelijk Havenhoofd.

Lees ook  Hierom moet je stoppen met het gebruiken van vaseline!

,,Alsof ze voelden dat er iets was daar”, zegt Smith. De twee zijn door andere surfers opgevangen in The Shore, het epicentrum van de surfscene in Scheveningen.

Paddle out
Er zal nog een paddle out komen voor alle vijf de surfers en zwemmers die zijn omgekomen. Daarbij gaan surfers in zee in een kring liggen om hun geliefde vrienden te herdenken.

Lees ook  Politie arresteert stel thuis na bezoekje aan (schoon)moeder bij raam verpleeghuis

,,Het zal nog wel even op zich laten wachten want er is enorm veel belangstelling voor en zolang de corona maatregelen gelden is dat moeilijk te organiseren”, zegt Smith. ,,Maar die paddle out gaat er zeker komen.”

Amerikaanse agenten arresteren de verkeerde zwarte man, maar hij heeft nog gigantische verrassing voor hen

Rutte vond het zijn plicht te blijven werken na verlies moeder