in

Twee dagen niet douchen? Dit gebeurt er met je lichaam!

Heb je al twee dagen niet gedoucht? Dan heeft dat verschillende negatieve effecten op je lichaam: in dit artikel lees je daar meer over.

Soms ben je al te laat in de ochtend en heb je niet de tijd om te douchen. Je moet immers ook nog ontbijten en misschien moet je de kinderen nog naar school brengen of is de douche simpelweg bezet door je partner. Douchen lukt dan simpelweg niet altijd.

Het is niet erg om de douche een dag over te slaan. Echter wordt het wel erg als je twee dagen achter elkaar niet doucht. Dat heeft namelijk verschillende negatieve effecten op je lichaam.

Lees ook  Vader overleden na botsing met lijnbus, toestand moeder kritiek

Indringers
Heb je twee dagen achter elkaar niet gedoucht? Dan zullen er processen plaatsvinden in je lichaam, waarvan je liever niet wilt dat deze plaatsvinden. Er zijn zo’n 1.000 bacteriën en 40 soorten schimmels die ieder mens bij zich draagt.

Een aantal daarvan zijn niet goed voor je gezondheid. Echter spoel je deze simpelweg eraf als je doucht. Als je dus twee dagen achter elkaar niet doucht, zullen deze dus niet van je lichaam afgespoeld worden. Het blijft dan dus plakken op je lichaam en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Lichaamsgeuren
Als je een dag niet doucht, zal je niet direct heel erg gaan stinken. Als je je echter aantal dagen niet doucht, zal dat wel degelijk gebeuren.

Lees ook  Onderzoek wijst uit dat frikandellen eten hartstikke gezond is

Je kunt bovendien ziek worden door de bacteriën en schimmels. Via je ogen, je neus of je mond kunnen de nare bacteriën binnendringen. Naast dat je er ziek van wordt, is het ook nog eens erg slecht voor je gezondheid.

Maak dus vooral gewoon tijd vrij om te douchen in de ochtenduren. Lukt het in de ochtend niet? Douche dan als je weer thuis bent na school of werk.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Wetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkelt waardoor kankercellen zichzelf vernietigen

Weerzinwekkend: moeder veroorzaakt ongeluk én laat haar zoontje achter in de auto..