in

Turkse Izzet redt zwaargewonde jongen (15) na ongeluk doorrijder McDonald’s: ‘Nam zelfs zijn telefoon op’

HELMOND – Izzet Karaevli had vrijdagavond met zijn gezin bij de McDonald’s in Helmond gegeten toen opeens vlak in de buurt een 15-jarige jongen werd aangereden. De bestuurder reed door en liet het slachtoffer zwaargewond achter. Izzet bedacht zich geen moment en rende naar de jongen toe om eerste hulp te verlenen. “Ik heb zelfs zijn ouders en een vriendin aan de lijn gehad en ze moeten vertellen dat die jongen een ongeluk had gehad.”

De 32-jarige Karaevli uit Helmond stond buiten te wachten voor de McDonald’s omdat zijn vrouw nog even sigaretten ging halen bij het nabijgelegen tankstation toen het rond halfnegen misging. “Ik zag een blauwe Peugeot nog doorrijden. Maar ik weet niet wie achter het stuur zat.”

‘Gelukkig bhv-cursus gehad’
Izzet rende meteen naar het slachtoffer toe. “Het schuim kwam uit zijn mond. Ik heb hem meteen op zijn zij neergelegd om te voorkomen dat hij zou stikken. Gelukkig heb ik twee jaar geleden een bhv-cursus gehad op mijn werk en wist ik wat ik moet doen.”

Lees ook  Man graaft vanaf 1993 Het resultaat in 2017 is te gek voor woorden !

De Helmonder probeerde met het slachtoffer te praten, maar dat lukte niet. “Hij begon te kokhalzen. Aan anderen heb ik gevraag om 112 te bellen en dat gebeurde snel. Ook medewerkers van de McDonald’s hebben geholpen in afwachting op de hulpdiensten.”

‘Vriendin en ouders gesproken’
Tijdens de hulpverlening werd het slachtoffer zelf gebeld. Izzet haalde de telefoon uit zijn broekzak en nam op. “Het was een vriendin die vroeg waar hij bleef. Toen heb ik uit moeten leggen dat hij een zwaar ongeluk had gehad. Ook zijn ouders heb ik nog even aan de lijn gehad.”

Lees ook  Jammer: Gaat het tussen André Hazes en Monique nu alweer stuklopen?

Totdat de zwaargewonde jongen uit Helmond werd meegenomen door de ambulance, heeft Izzet hulp verleend. “Daarna heb ik een verklaring afgegeven aan de politie over wat er was gebeurd.”

‘Niet de man uit de oproep’
De politie is nog altijd op zoek naar een automobilist die direct na de aanrijding is gestopt om te helpen. “Dat ben ik niet”, legt Karaevli uit. “Volgens mij is dat iemand die vermoedelijk het ongeluk heeft zien gebeuren.”

De politie is ook nog altijd op zoek naar eventuele andere getuigen van het ongeluk. Het slachtoffer heeft ernstig hoofdletsel opgelopen maar is inmiddels van de intensive care af.

Roxeanne Hazes: ‘Ik dacht echt dat ik doodging’

Bewoner zorginstelling steekt medewerkster neer – vrouw zwaargewond!