in

Student kan het niet meer aan en maakt einde aan haar leven

Een transgenderstudent uit Bulgarije heeft een einde aan haar leven gemaakt. Haar levenloze lichaam werd gevonden door haar klasgenoot die de politie belde.

Marty Marianova Dragonova had zichzelf van het leven beroofd. Ze deed dat door een overdosis cafeïne te nemen en pillen te slikken. De 20-jarige Bulgaarse studente werd snikkend en brakend teruggevonden in de badkamer.

Lees ook  Jongetje (13) die door gemene pestkoppen in nek geschopt werd, zegt 'Ik kan net zo goed zelfmoord plegen.'

“Er kwam bloed uit haar neus”, zegt de huisgenoot. “Ik dacht eerst dat ze dronken was. Ze werkte in een bar, dus het was mogelijk geweest. Ik verwittigde iemand om de hulpdiensten te bellen. Ik voelde nog een lichte hartslag.”

Fout lichaam
Marty werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed er. Ze studeerde Engels en Frans aan de universiteit van Cardiff in Wales. Marty werd als vrouw geboren, maar liet op jonge leeftijd al weten aan haar familie en vrienden dat ze in een fout lichaam geboren was.

Lees ook  Hond ontsnapt elke dag naar het huis van “hondenhaters”. Zijn vouwtje barst in tranen uit als ze ontdekt waarom

Ze vertelde hen ook dat ze aan het sparen was om de procedures te doorlopen om als man door het leven te gaan.

Zou je d’r doen? De 23-jarige Elena Rosso uit Denemarken

Dit is Beatrix’ eerste grote liefde Bob