in

Tony kreeg een bericht van een onbekend nummer. Zijn antwoord zou zijn leven op zijn kop zetten

Toen de Amerikaanse Syd twee foto’s van haar jurk doorstuurde in de hoop de mening van een vriend(in) te krijgen, ging er ergens iets mis waardoor de foto’s bij Tony Wood terechtkwamen. Die antwoordde echter niet met een standaard “sorry, fout nummer”, en zijn sympathieke bericht kon op veel bijval rekenen op sociale media. Toen daar ook nog eens bekend raakte dat het zoontje van Tony met leukemie worstelt, ging de bal helemaal aan het rollen.

“Snel even een foto nemen en horen wat mijn beste vriendin van deze outfit denkt.” Dat is wat de Amerikaanse Syd gedacht moest hebben toen ze de foto’s van haar jurk per ongeluk naar Tony Wood stuurde. Die kent Syd van haar noch pluim, maar besloot toch niet zomaar te antwoorden met een kort: “sorry, fout nummer.”

In plaats daarvan stuurde hij haar een bericht terug waarin hij zei dat hij geloofde dat “dit bericht voor iemand anders bedoeld was. Mijn vrouw is niet thuis, dus haar mening kon ik niet vragen, maar de kinderen vinden dat je er stralend uitziet in je jurk. Die moet je zeker meenemen!” Na het bericht stuurde hij ook nog een foto van vijf van zijn zes kinderen mee, allemaal met de duimen in de lucht. “Ik dacht wel dat het antwoord van de kinderen veel beter ontvangen zou worden dan dat van een kale, dikke man van middelbare leeftijd”, zei Tony er later over tegen Bored Panda.

Lees ook  Ritueel of wangedrag? Chinese ambassadeur loopt over ruggen van kinderen

Een vriendin van Syd plaatste screenshots van het gesprek op Twitter, waar ze al snel meer dan 100.000 keer gedeeld werden. Een opmerkzame twitteraar merkte op dat Tony’s zoontje Kaizler ontbrak op de foto, en ontdekte dat het jongetje tegen leukemie vecht. Hij deelde dan ook meteen een link naar de crowdfundingsactiewaarmee zijn ouders de behandeling willen betalen.

In geen tijd begon het geld binnen te stromen. Twee jaar al bestond de actie, maar dankzij die ene virale tweet bereikte Tony eindelijk zijn doel van 10.000 dollar. “Ik denk dat het internet ervoor zal zorgen dat jullie je kunnen focussen op wat er echt toe doet! Ik hoop dat hij snel en volledig herstelt”, schreef een donor alvast. Een ander reageerde met: “Dit is bewijs dat een willekeurig vriendelijk gebaar grote gevolgen kan hebben.”

Lees ook  3 doden en zwaargewonden door zware storm in Nederland

Op enkele dagen tijd verzamelden Tony en zijn familie zo duizenden dollars. “Meer dan er in de afgelopen twee jaar in totaal gedoneerd is. Het is ongelofelijk geweest en een grotere zegen dan jullie ooit zullen kunnen bevatten. Ik ben de hele tijd blijven werken, maar langzamerhand begonnen de financiële zorgen me te veel te worden.”

Ook Rachel, de vrouw van Tony, reageerde op de onverwachte meevaller. “Het is zo verfrissend om eraan herinnerd te worden dat er nog goede mensen op de wereld zijn die om anderen geven en die vrijgevig en vriendelijk zijn tegen anderen. Ik zou iedereen vanuit de grond van mijn hart willen bedanken voor alle lieve woorden, gebedjes, alle donaties, de liefde en de steun.”

Syd, de vrouw in de jurk met wie het allemaal begon, deed uiteindelijk ook haar duit in het zakje. Een gebaar dat bij beide ouders niet onopgemerkt bleef: “Elke donatie is een zegen, maar de jonge vrouw in de jurk heeft ook gedoneerd. Dat bezorgde mij een krop in de keel en maakte mijn vrouw aan het huilen. Jullie zijn allemaal geweldig”, schreef Tony nog op Twitter.

Man doet walgelijke ontdekking in blikje Red Bull

Marcelle (23) bezoekt sportschool en is daarna verlamd tot aan nek