in

Toeriste (26) zwaargewond na hoge sprong van Italiaanse brug

Een 26-jarige vrouw uit België is zwaargewond geraakt bij een sprong van een brug. Ze belandde met haar rug verkeerd in het water. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en ligt op de intensive care, melden Italiaanse media.

De Ponte Ciolo, in de Zuid-Italiaanse streek Salento, is een plek waar veel jongeren ’s zomers in de Adriatische Zee springen.

Ze doen dat van de bekende brug of van de omringende kliffen. Zo ook de Belgische toeriste. Bij de landing ging het finaal mis: de jonge vrouw belandde deels op haar rug in het water, schrijft het Nieuwsblad.

Lees ook  Positief nieuws voor Bibian Mentel: na 288 angstige uren is er weer hoop

De Belgische is met zwaar letsel aan de rug naar het ziekenhuis van de stad Lecce gebracht. Daar is ze geopereerd aan haar rug.

De kracht van de klap moet door de hoogte van de sprong, zo’n 25 meter, immens geweest zijn. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om de vrouw uit het water te halen.

Ze werd op een brancard weggebracht, is te zien op beelden. Ook van de sprong zelf circuleren beelden op internet. Jongeren maken wel vaker filmpjes van hoe ze van de brug af springen.

Lees ook  Hij staat op het punt om naar huis gestuurd te worden, maar plotseling valt de schoolverpleegster iets op wat niemand anders zag

Gevaarlijke sprong
Het is niet de eerste keer dat het grondig misgaat bij de brug: het zou al het dertiende ongeval zijn deze zomer.

Volgens een dokter zouden enkel professionele duikers de sprong mogen wagen, want „wie niet over de juiste ervaring beschikt, riskeert zijn of haar leven”, tekenen Italiaanse media op.

De gemeente zou nu overwegen een omheining te plaatsen op de brug, zodat het moeilijker wordt om ervan af te springen.

Vader en dochter gaan wel heel ver om 600 euro te winnen in radiospelletje

Man (47) aangehouden voor mishandelen kat