in

David breekt nek nadat hij met hoofd eerst van glijbaan gaat.

Een Britse vakantieganger is misschien voor de rest van zijn leven verlamd nadat hij zijn nek op twee plaatsen brak op een waterglijbaan in Spanje.

David Briffaut (23) brak twee wervels in zijn nek nadat hij met zijn hoofd eerst van de waterglijbaan gleed.

De jongeman ligt op intensive care nadat hij half bewusteloos uit het water van het Aqualandia waterpark in Benidorm werd gehaald.

De dokters waarschuwden de getalenteerde golfer dat hij zijn benen misschien nooit meer zal kunnen gebruiken en zo snel mogelijk een operatie moet ondergaan. Dat kan pas wanneer zijn toestand stabiel is.

Zijn ouders Lorraine en Stephane vlogen meteen naar Spanje om hun zoon bij te staan en hem naar het Verenigd Koninkrijk te repatriëren.

Mama Lorraine vertelde:
“We beleven de ergste nachtmerrie van elke ouder. Onze zoon ging met zijn vriendin op vakantie en nu kregen we te horen dat hij misschien nooit meer zal kunnen wandelen.”

David verblijft sinds het ongeval op 8 juli in het ziekenhuis en hangt nog aan de beademingsmachine.

Vrienden filmden hoe hij en zijn vriendin Penny (22) zich klaarmaakten om van de glijbaan te gaan met hun hoofd eerst.

Het duo gleed lachend van de glijbaan, maar toen ze het einde bereikten, liep het fout. Het hoofd van David knalt voorwaarts terwijl hij het water raakt.

David verloor kort het bewustzijn en toen hij bijkwam, zei hij tegen zijn vrienden: “Ik kan mijn benen niet meer voelen.”

Op de website van het waterpark wordt de glijbaan omschreven als ‘gemiddeld’. Een woordvoerder van Aqualandia zei dat het ‘gewoon fout’ is om te suggereren dat de glijbaan onveilig is.

De woordvoerder verklaarde: “Bovendien hebben we videobeelden waaruit blijkt dat Briffaut de richtlijnen niet volgde.

Aqualandia heeft een lange, 34-jarige geschiedenis en veiligheid is onze topprioriteit. Onze regels en aanbevelingen hangen overal duidelijk in het park en moeten door onze bezoekers gerespecteerd worden.”

Vrouw uit Randstad invalide door kattenbeet

Het wordt een bloedhete week: ‘Misschien wel 40 graden’