in

Toen zijn moeder zijn appartement zag, was ze geschokt. Maar als hij de wanden open maakt, kan niemand zijn ogen geloven.

Toen de 37-jarige Oostenrijker Christian Schallert een flatje van 24 vierkante meter op een dakappartement in Barcelona kocht, was zijn moeder geschokt. Niet moest ze 100 treden beklimmen om de flat te bereiken, maar ook de woonruimte is helemaal niet wat ze zich had voorgesteld.

Zo zag de flat er vroeger uit: De badkamer ligt verscholen achter de groene muur. Kalk brokkelt van de muren en het behang bladdert af.

En zo ziet het er ondertussen uit: Christian sloopt de muren van de badkamer en installeerde een kleine douchecabine. Hij liet zich bovendien door de bouwstijl inspireren die we vaak op boten zien om plaats te besparen: Alles kan snel en eenvoudig in de muren opgeborgen worden. Dat wilde hij ook voor zijn nieuwe huisje. Op de achtergrond zien we de ingang die ongewijzigd bleef, maar de kamer ziet er nu heel anders uit.

Lees ook  Man ontslagen na stelen tasje van drie cent

Het is verbazingwekkend om te zien wat er in deze kleine kamer allemaal verstopt zit: Zowel de keuken als de koelkast zitten verborgen achter een klepje.

De keukentafel wordt gewoon uit de muur gevouwen.

Het bed zit verstopt onder de plinten en kan gemakkelijk uitgetrokken worden.

Als Christian even op de bank wil zitten, trekt hij het bed gewoon uit tot op de breedte van een zitbank. Als ook de televisie uitgevouwen is, kan hij heerlijk ontspannen.

Hij heeft altijd wel iets te vouwen, uit te trekken of te openen. Hij houdt vooral van zijn kleine appartement omdat hij altijd bezig is.

Lees ook  Rachel Hazes vertelt ware reden achter ruzie met André

Hij vertelt: “Mensen vragen me altijd hoe ik zo slank blijf, hoewel ik goed kan eten en veel snoep.” Dan antwoordt hij: “Ik woon in een actie-flat. Ik beweeg voortdurend en verbrand zo calorieën.”

Een vriend van Christian noemt het zelfs het “Lego-appartement” omdat er net zoals bij legoblokjes altijd wel iets verandert.

In de onderstaande video stelt Christian zijn flat aan ons voor. Deze flat is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar het zou wel een droom zijn om hier een nachtje in Barcelona te mogen doorbrengen. En tussen de ruimtebesparende trucs van Christian zit vast wel een tip die je thuis ook kunt toepassen. DEEL dit bijzondere appartement met iedereen die je kent!

Deze fietsers vonden een krat waarop gekauwd was. Wat ze erin vonden, veranderden hun leven…

Deze man is net vader van een dochter geworden als hij opeens iets op het toilet vindt!