in

Toen ze haar mond niet meer open kreeg leek er niks aan de hand, tot ze DIT ontdekte.

Toen ze opgroeide maakte haar kaak een klikkende beweging bij elke weging die ze met haar kaakt maakte. ‘’Ik voelde hier geen pijn van, het was hooguit een beetje storend’’ verteld Tamara Minge aan de krant MIRROR. Later bleek dit een symptoom te zijn van een ernstige medische aandoening. Hier kwam ze eind 2012 achter, toen ze plotseling haar mond niet meer open kon doen.

Toen ze haar mond open wilde doen kreeg ze hem niet verder open dan de dikte van haar vinger. Daarom besloot ze naar de tandarts te gaan, deze dacht dat haar kaakgewricht verschoven was en verwees haar daarom door naar een gelaatchirurg.

De 29-jarige vrouw liet haar kaak opereren, maar dit loste niets op, het maakte het zelfs alleen maar erger. Daarop liet ze een scan uitvoeren, hieruit bleek dat ze artrose in haar linker en rechter kaakgewricht had. Door de artrose bleek het kraakbeen tussen de gewrichten te zijn afgebroken, er zat nog maar één ding op voor Tamara: een volledig op maat gemaakt, prothetisch kaakgewricht.

Lees ook  De vrouw rijgt 12 kralen aan een veiligheidsspeld en legt ze om en om voor zich neer. Dan pakt ze een elastiek en trekt ze deze strak

Een vriendin van Tamara vertelt: “Haar chirurg stelde haar gerust dat allergietests niet nodig waren”. Tamara was namelijk allergisch voor sieraden en nikkel, maar de dokter bevestigde dat haar nieuwe kaak geen nikkel zou bevatten en van titanium zou worden gemaakt.

Toen haar 5uur durende operatie in November 2013 eindelijk klaar was dacht Tamara dat ze er van af was, maar na een paar maanden kreeg ze last van pijn, zwellingen en huidproblemen. Toen ze dit merkte ging ze direct naar de dermatoloog, die bevestigde dat de prothese nikkel en kobalt bevatte, waardoor haar allergische reacties opspeelde.
3 jaar later kreeg ze ook last van haar linker kaakgewricht. Na een bezoek aan het ziekenhuis kreeg ze te horen dat ook hier een prothese in moest komen. Deze keer werd het kaakgewricht vervangen door een titanium exemplaar dat geen metalen bevatten waar ze allergisch voor is. Helaas is de situatie bij haar rechter kaakgewricht verslechterd, haar lichaam is deze af gaan stoten.

Lees ook  Last van vlekken op je tanden? Het zou kunnen wijzen op deze auto-immuunziekte

Daarom zal het rechtergewricht opnieuw vervangen moeten worden. Dit keer voor een exemplaar dat geen allergische metalen bevat. Omdat dit erg duur is ($15.000!) is er een crowdfundingsactie opgestart en heeft ze al bijna $10.000 opgehaald.

Interviewer gaat camping rond met de vraag: Heb jij HET gedaan vannacht? (Video)

Peuter is doodsbang voor de oppas.. wanneer haar ouders een verborgen camera neerzetten ontdekken ze iets verschrikkelijks..