in

Toen deze vrouw in de verloskamer arriveerde, waren de artsen bang om haar aan te raken. Zoiets hadden ze nog nooit gezien.

Toen Oksana Kobletskaya uit Odessa in Oekraïne vernam dat ze zwanger was, kon ze haar geluk uiteraard niet op. De 36-jarige vrouw en haar man Sergey hadden al een dochtertje van 3 en verheugden zich op de verdere uitbreiding van hun familie. Maar wat een doodgewone zwangerschap had moeten worden, veranderde plotseling in een internationale sensatie.

Oksana en Sergey hadden nooit het verlangen om echt een heel grote familie te stichten. Twee kinderen waren voldoende – ook al omdat ze financieel niet meer aankonden. Maar al bij aanvang van de zwangerschap voelde Oksana dat ze van meer dan slechts een baby zwanger was.

“In geen van onze families komen tweelingen voor”, vertelt Oksana. “Ik was dan ook niet meteen zeker of het wel waar kon zijn.” Maar de grote verrassing moest dan nog komen.

Toen Oksana voor een routineonderzoek naar het ziekenhuis ging, deelden de dokters haar het meest ongelofelijke nieuws van haar leven mee. “Toen ik de verbazing in de ogen van de arts zag, stond mijn hart even stil”, vertelt Oksana. “Dan hoorde ik hoe hij mompelde: Hiervoor heb je een huis aan zee verdiend.”

Lees ook  Vader zette zijn dochter uit huis vanwege zwangerschap

Eindelijk deelde de arts haar zijn bevindingen mee: “Ik zie vijf foetussen. Misschien zelfs zes … Moeilijk te zeggen.” Dat is extreem zeldzaam: vijflingen komen slechts voor bij een op 55 miljoen zwangerschappen. Terwijl de moeder nog van de schok bekwam, ging het nieuws in het ziekenhuis al als een lopend vuurtje rond.

“Het leek wel of ik droomde – maar dan een slechte droom. Ik wachtte gewoon om elk ogenblik terug wakker te worden”, herinnert Oksana zich. Zij en haar man begrepen meteen dat ze hun toekomstplannen zouden moeten veranderen. “Het was nauwelijks te geloven”, zegt Sergey. “Het duurt even voor je zo’n nieuws verwerkt hebt. Ik bedoel, hoe kan je nu voor zoveel kinderen tegelijk zorgen?”

De weeën begonnen in de dertigste zwangerschapsweek. Toen ze in het ziekenhuis arriveerde, werd ze opgewacht door acht dokters. “Ze behandelden me als porselein – ze waren echt extreem voorzichtig”, zegt de vrouw.

Lees ook  'Universiteit Maastricht betaalt tonnen aan hackers vanwege gijzelsoftware'

Drie jongens en twee meisjes kwamen succesvol ter wereld via een keizersnede. De dokters, die op het ergste voorbereid waren, konden hun ogen niet geloven: de vijf kinderen waren weliswaar fragiel, maar kerngezond.

Daria, Alexandra, Denis, Vladislav en David werden onmiddellijk nationale beroemdheden. Hun geboorte is de eerste vijfling in het land.

Ondertussen zijn de kleintjes al vijf maanden oud. Oksana en Sergey lijken al een beetje gewend te zijn aan het hebben van een groot gezin. Als ze met hun spruiten gaan wandelen, krijgen ze uiteraard veel nieuwsgierige blikken.

Onlangs is de familie ook naar een grote woning verhuisd. Het gezin kreeg veel steun van de gemeenschap. Op haar Instagram en Facebookaccount deelt Oksana trots de foto’s van haar vijf pareltjes en grote zus.

Wie weet staat hen wel een modellencarrière te wachten?

De vijfling is een groot geluk, maar tegelijk ook een grote uitdaging voor de ouders, die we verder alle geluk en succes van de wereld toewensen.

DEEL dit bijzondere gezin met je vrienden!

Dit meisje (9) lijdt aan een aandoening die zo zeldzaam is, dat er geen naam voor is

Donkere man rijdt vol door begrafenisstoet en probeert daarna onschuldige man in elkaar te timmeren