in

Tijdens een echo-onderzoek blijkt dat de schedel van deze baby vervormd is. Na de geboorte krijgen de ouders zeer slecht nieuws.

Iedereen is het erover eens dat het eerste kind het moeilijkste is, zeker als de ouders zelf nog behoorlijk jong zijn. Chelsea en Curtis Lush uit Californië (USA) lieten zich de vreugde wat betreft hun aanstormende gezinsuitbreiding, Zoë genaamd, niet in het gedrang komen. Maar toen de dokter tijdens een routine echo-onderzoek iets ontdekte, sloeg die vreugde toch enigszins om in smart.

Reeds voor het onderzoek had de dokter reeds gemerkt dat hij met zijn vinger makkelijk de schedel van de baby kon indrukken en vervormen. Net zo vond hij op verschillende plaatsen fracturen in de dijbenen en ribben van het kind.

Daarenboven werd ‘osteogenesis imperfecta’ geconstateerd, in de omgangstaal beter gekend als botontkalking. Op basis van deze bevindingen, gaven de dokters het kind een levensduur na geboorte van slechts enkele maanden. “Ze zou het niet eens halen tot haar eerste verjaardag,” herinnerde zich Chelsea.

Ook de geboorte verliep niet zonder complicaties. Het kind brak nog een paar botten en na enkele zenuwslopende uren konden de kersverse ouders hun kind eindelijk in armen nemen. Het kind werd onmiddellijk door een team van specialisten onderzocht zodat ze de exacte soort van haar aandoening konden vaststellen. Zoë leidt aan het derde type van osteogenesis imperfecta, een levensbedreigende vorm die ook een kort lichaamsgestalte en een verhoogd risico op misvormingen en fracturen met zich meebrengt.

Lees ook  Chloe Paige legt Simon Cowell het zwijgen op met een prachtige versie van ‘Amazing Grace’

Na een week in het hospitaal mochten de ouders Zoë dan eindelijk mee naar huis nemen. Beiden waren onmiddellijk bewust van de moeilijke zorg die Zoë zou nodig hebben. Haar botten waren zo fragiel dat er drie personen nodig waren om haar luier te verschonen. Eentje moest haar bekken optillen, iemand anders de luier vervangen en eentje om haar armen vast te houden. En nog bleek het onmogelijk bijkomende fracturen te vermijden.

Ondertussen is Zoë zes jaar oud en heeft al enkele operaties achter de rug. Het kost het jonge gezin nog steeds veel moeite om de dag door te komen. Gelukkig van Zoë zich inmiddels verstaanbaar maken. “Ze kan tegenwoordig bijvoorbeeld zeggen: ‘Het is oké, er is niets aan de hand.’ Of: ‘Even niet bewegen nu.’ Dat alleen al maakt de dingen een beetje makkelijker,’ volgens Chelsea.

Lees ook  Brutale sociaal werkster mishandelde een 94-jarige vrouw, nadat deze haar hond te eten gaf

Hoewel haar leven nooit eenvoudig zal zijn, staat niets een gelukkige toekomst in de weg. Vermits haar breekbare skelet haar hoofd niet kan ondersteunen, is zo sowieso op een rolstoel aangewezen. Nochtans houdt haar dit niet tegen samen met andere kinderen in de speeltuin te spelen.

“Ik zou niets willen veranderen aan Zoë, noch aan het feit dat ze dezelfde toekomstmogelijkheden heeft als andere kinderen,” zegt Chelsea. Om geld bijeen te krijgen voor de aanslepende behandeling van Zoë, heeft haar familie een GoFundMe-campagne opgestart. Chelsea en Curtis doen wat maar mogelijk is om hun dochter een zo normaal mogelijk en gelukkig leven te geven.

Deel dit verhaal met je vrienden op Facebook!

Je denkt misschien dat die gewoon lieveheersbeestjes zijn, de waarheid is echter veel gevaarlijker!

10 Redenen waarom je nooit augurkensap in de gootsteen mag weggieten.