in

Tiener wil zich bij universiteit inschrijven – ontdekt dan dat hij 12 jaar geleden is ontvoerd

In augustus 2002 verdween een kleine jongen uit zijn huis in de Amerikaanse staat Alabama. Julian Hernandez was 5 jaar oud toen zijn moeder hem als vermist meldde, nadat zijn vader een briefje had achtergelaten en aankondigde dat hij hem had meegenomen.

Twaalf jaar later was Julian een gelukkige en gezonde 17-jarige die bij zijn vader in Ohio woonde. Hij had geen idee dat hij onder een valse naam leefde.

Julians moeder gaf nooit de hoop op om haar zoon te vinden, maar ondanks honderden tips die door de jaren heen bij de politie binnenkwamen, bleken alle aanwijzingen een doodlopend spoor. Toen Julian echter 18 werd, deed hij een ontdekking die zijn leven op kop zou zetten.

Julian was begonnen met het invullen van aanvragen voor de universiteit, toen hij ontdekte dat zijn burgerservicenummer niet overeenkwam met zijn naam. Verward door wat hij dacht dat een administratieve fout was, ging hij naar zijn studiebegeleider voor hulp.

De studiebegeleider ontdekte toen dat Julian als vermist was opgegeven in het National Center for Missing and Exploited Children. Hij was ook geschokt toen hij besefte dat de toen vijfjarige Julian was gekidnapt – door zijn eigen vader.

Toen Julians moeder over de ontdekking hoorde, was ze dolblij – ze had niet alleen haar zoon gevonden, het ging ook goed met hem. Julians vader werd kort daarna gearresteerd voor de ontvoering van zijn zoon.

Maar daar eindigt dit verhaal niet. Hoewel je zou denken dat Julian hem nooit meer wilde zien, deed hij in plaats daarvan iets dat de rechter verbaasde. De jongen zei dat hij het zijn vader vergaf en pleitte dat de rechter hem geen gevangenisstraf zou geven. Julian zei dat het pijnlijk was om zonder moeder op te groeien, “maar hem van me afnemen is hetzelfde.”

Dit is wat Julian zelf op Reddit schreef:

“Ik ben helemaal niet boos op mijn vader. Ik herinner me dat hij me altijd vroeg: ‘Als ik ooit een vreselijke misdaad zou plegen, zou je dan nog van me houden?’ Dat doe ik nog steeds, zelfs nadat ik alles heb ontdekt. Hij heeft me goed opgevoed.”

Het is duidelijk dat Julian een goed hart heeft en we zijn ontzettend blij dat zijn moeder hem na twaalf jaar weer kon zien. We hopen dat de verloren jaren heroveren en nieuwe mooie herinneringen met elkaar creëren!

Zwanger onder de zonnebank: is dat schadelijk?

Vrouw (29) loopt risico te overlijden door obesitas – ze verandert haar levensstijl en valt 104 kg af