in

Samuel (16) doodgeschoten omdat hij dagen eerder klasgenoot tegen pestkop beschermde

De 16-jarige Samuel Reynolds is overleden nadat hij bij zijn appartementencomplex werd neergeschoten. Dagen eerder had hij een klasgenoot tegen een pestkop beschermd, aldus de politie.

Reynolds, die op de Arlington High School in Texas zat, heeft verleden week donderdag het leven gelaten.

De 15-jarige verdachte, een student op dezelfde middelbare school, had dagen eerder geprobeerd een andere leerling aan te vallen. Reynolds had hem tegengehouden, wat tot de schietpartij leed.

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de dader een pistool heeft en Reynolds van dichtbij neerschiet. De tiener werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar helaas kon daar niets meer gedaan worden.

Lees ook  Haar nagels waren alles voor haar – tot het noodlot ongenadig toesloeg.

De 15-jarige verdachte werd gearresteerd, nadat de politie de beelden had gezien.

Agent Christopher Cook vertelde aan CBS DFW dat ze degene die het mogelijk maakte voor de jongen om een vuurwapen te bezitten, zullen vervolgen.

“Dat is iets waarop we een antwoord willen,” vertelde Cook. “We zijn het spuugzat dat kinderen in onze gemeenschap in contact met vuurwapens komen en ze bezitten en gebruiken.”

De autoriteiten gaven aan dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden en dat Reynolds beslissing om dagen eerder bij het incident in te grijpen, uiteindelijk hem zijn leven heeft gekost.

Lees ook  Gedumpte hond loopt achter auto baasje aan totdat pootjes kapot zijn.

Agente Cook ging verder: “Deze zinloze daad van vuurwapengeweld heeft geen plaats in onze maatschappij en gemeenschap. Dit was een hele emotionele zaak voor agenten, onderzoekers en dokters.”

Het is verschrikkelijk dat de wapenwetten in de VS er nog altijd voor zorgen dat mensen slachtoffer worden van vuurwapengeweld. Hoeveel onschuldige mensen moeten nog sterven voordat deze wetten worden aangepast?

Deze jongen verdedigde een medestudent en het kostte hem zijn leven. Het is verschrikkelijk dat we in een tijd leven dat zoiets nog plaats kan vinden…

Rust zacht, Samuel.

Onderzoek: als je je koffie zwart drinkt, kan dit een teken zijn dat je een psychopaat bent

Vrouw (74) zwaargewond na val over gespannen touw, jongetjes rennen weg