in

Tiener begint plotseling grote hoeveelheden tampons te verzamelen, dan onthult haar moeder haar geheim

In het leven zijn sommige onderwerpen een beetje te taboe om openlijk over te praten.

Onze toiletgebruiken is een voorbeeld. En ons seksleven is een ander voorbeeld. Een derde voorbeeld zou kunnen zijn menstruatie en tampons.

Dus toen de 14-jarige Lily Alter een essay moest schrijven voor school, besloot ze zich op een onderwerp te focussen waarvan ze dacht dat we meer openlijk over zouden moeten praten, zonder schaamte te voelen. Vrouwelijke hygiëne.

Maar dat was niet alles.

Hoe meer Lily in het onderwerp dook, de meer ze realiseerde wat voor last het moet zijn voor sommige vrouwen… en toen kreeg ze een idee wat verder ging dan slechts de muren van haar klaslokaal.

Het begon allemaal toen een docent Engels op de Oak Park River Forest High School in Chicago haar leerlingen vroeg om een essay te schrijven over een sociaal probleem. Toen kwam Lily Alter op het idee van haar project.

Lees ook  Niemand komt opdagen op de verjaardag van 9-jarige – dan neemt oma een drastische maatregel die alles doet veranderen

“Ik dacht over daklozen, vrouwenrechten,” vertelde Lily aan CBS Chicago. “En ik wilde het combineren op een manier zodat ik echt mensen zou kunnen helpen.”

Toen Lily meer onderzoek begon te doen, kwam ze al snel tot een droevige ontdekking.

Ze realiseerde dat veel dakloze vrouwen constant moesten kiezen tussen het hebben van eten, een plek om te slapen, gezond blijven, en vrouwelijke hygiëne producten – en die laatste werd meestal als eerste geskipt.

De 14-jarige besloot een stap verder te gaan dan alleen een essay voor school schrijven.

Ze begon tampons te verzamelen, die ze samen met andere hygiëne items in kleine pakjes verpakte.

Lees ook  Anna Nooshin bedolven onder kritiek na plaatsen van gewaagde foto:

“Ze bevatten voldoende spullen voor één menstruatie cyclus,” legde Lily aan CBS Chicago uit.

Ze ging met de hygiëne kits de straat op en deelde ze uit aan dakloze vrouwen.

Deze onbaatzuchtige actie vol compassie, verbaasde niet alleen Lily haar leerkracht – maar ook de hele gemeenschap. Al snel had de tiener meer dan 3.000 dollar voor haar project.

“ Met het geld wat ik nu heb, kan ik waarschijnlijk ongeveer een jaar lang kits uitdelen aan de vrouwen in de opvangcentra.” Vertelde ze aan CBS Chicago.

Een klein idee kan een groot verschil maken. Bekijk de volledige video hier:

Als alleen maar meer mensen het initiatief van deze 14-jarige vrouw kunnen volgen. Deel haar verhaal alsjeblieft om meer mensen aan te moedigen eens een handreiking naar een ander te doen!

Neem je graag hete douches? Stop onmiddellijk – het kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid

Opnieuw GEZEUR! Black Friday is racistisch en moet worden verboden