in

Tibo (20) verrot geslagen en geschopt in garage, vrienden van daders verspreiden filmpje van aanval op sociale media

Tibo Viaene (20) uit Marke is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Kortrijk zomaar in elkaar geschopt en geslagen. Dat gebeurde vlak bij ’t Straatje. De daders sloegen toe op het moment dat Tibo zijn fiets uit een garage in de buurt wou halen. “Het was vijf minuten lang de hel”, zegt de jongeman. Vrienden van de daders filmden het zinloos geweld en verspreidden de beelden op sociale media.

De Warmste Week brengt niet bij iedereen gevoelens van samenhorigheid naar boven, zo bleek afgelopen weekend. Samen met vrienden trok Tibo Viaene naar de Burgemeester Reynaertstraat (’t Straatje, in de volksmond). “We wilden er op het gemak eentje drinken”, zegt Tibo. “Omdat er binnen veel volk was, stonden we buiten op het terras. Op een bepaald moment zag ik hoe een vriend van me werd aangesproken door een trio dat hem een sigaret vroeg. Hij weigerde beleefd en dat konden ze niet appreciëren. Ik ging rustig vragen wat het probleem was, maar uit het niets sloeg een van de drie me vol in het gezicht.”

Geen onbekende
De politie, die al in de buurt aanwezig was, snelde meteen toe. “We kregen de raad om naar binnen te gaan, het trio moest vertrekken”, zegt Tibo. “De agenten zeiden me dat de kerel die me geslagen had gekend was voor dergelijke feiten. ‘Laat hem met rust’, gaven ze mee. We probeerden toch nog het beste te maken van de avond, al spookte het voorval wel door mijn hoofd. Maar ik had niet het minste vermoeden van wat me nog te wachten stond, toen we anderhalf uur later naar huis vertrokken.”

Lees ook  Boa’s zwaar mishandeld na handhaven mondkapjesplicht

‘Tegen twee man had ik geen verhaal. Ik dacht alleen aan mijn defibrillator waarmee ik al vrijwel m’n hele leven rondloop. Die moest ik beschermen, want een kwalijke trap kan zomaar een shock veroorzaken en dan is het gedaan met mij’.

Tibo Viaene (20)
Tibo had z’n fiets in een garage geplaatst, om de hoek van de Burgemeester Reynaertstraat. “Toen ik de poort opende, tikte iemand me op de rug. Ik draaide me om en stond oog in oog met twee van de drie gasten die eerder voor moeilijkheden hadden gezorgd. Ze duwden me naar binnen, sloegen me verrot en schopten waar ze maar konden. Ik viel op de grond, maar ze trokken me recht om opnieuw zwaar te kunnen uithalen. Tegen twee man had ik geen verhaal. Ik dacht alleen aan mijn defibrillator waarmee ik al vrijwel m’n hele leven rondloop. Die moest ik beschermen, want een kwalijke trap kan zomaar een shock veroorzaken en dan is het gedaan met mij.”

Lees ook  Man die in 1999 op 14-jarige leeftijd verdween na 20 jaar levend teruggevonden: “Weggelopen naar buitenland door familiale problemen”

Plastische chirurgie nodig
Na vijf minuten vertrokken de daders, die mogelijk wisten dat ze daar niet konden gefilmd worden door bewakingscamera’s. “Ik heb mijn vader gebeld en ben naar de spoedafdeling gebracht”, vertelt Tibo die over zowat het hele lichaam kneuzingen opliep. “Maar mijn gezicht is er het ergst aan toe. Mijn neusvleugels zijn kapot, het neusbeen is verbrijzeld. Er was ook overal bloed. Maandag komt er plastische chirurgie aan te pas om weer iets van mijn neus te maken.”

De jongeman probeert te bekomen van de gebeurtenissen, maar makkelijk is dat niet. “Er was helemaal geen aanleiding om mij zo hard aan te pakken”, vertelt hij. “Intussen weet ik ook dat vrienden van de daders het zinloos geweld gefilmd hebben en intussen via Facebook en Instagram hebben verspreid. Ik heb daar screenshots van genomen en ben er mee naar de politie gestapt. Die zijn bezig met het onderzoek en de daders zullen geïdentificeerd worden. Hopelijk volgt dan een serieuze straf”, aldus de jongeman.

Wie moet dit hebben?! Pantoffels met ingebouwde verwarming voor de echte koukleum

Rapunzel in het echt: “Ik heb al tientallen huwelijksaanzoeken gekregen”